Retarden el manteniment de Twitter per a què els internautes iranians estiguin informats sobre la situació política del país

Compartir

CibersocietatUna operació rutinària de manteniment podria posar en perill un dels pocs canals d’informació lliure amb què compta el país. Les revoltes populars que han seguit aquests dies a les eleccions a l’Iran han provocat la censura de tots els mitjans informatius per part del govern d’Ahmadineyad. La BBC World Service i altres cadenes televisives han vist la seva senyal interferida, Internet, que entra al país a través de portals controlats pel govern, pateix severs bloquejos, i les xarxes de missatges i telèfons mòbils pateixen interrupcions periòdiques.

Agències – En aquest marc, el servei de microbloc Twitter, que continua essent plenament accessible a través dels proxies, s’ha convertit en la principal eina d’informació, tant per als iranians com per als estrangers que volen saber com evoluciona la situació dins del país.

Twitter arriba a l’Iran gràcies al suport proporcionat per NTT America, filial de l’operadora japonesa NTT Communications. L’empresa tenia pensat iniciar el manteniment a les 21:45 de la nit de dilluns segons l’Horari del Pacífic, equivalents a les 9:15 del matí del dimarts a l’Iran. Però fer-ho així hauria suposat interrompre el servei durant 90 minuts en uns moments en què la població el necessita desesperadament per a enviar i rebre notícies. Per això, s’ha decidit retardar-ho fins a les 14:00 del dimarts en Horari del Pacífic, quan a l’Iran és la 1:30 de la matinada.

Els nostres socis a NTT America han reconegut el paper que Twitter està jugant a l’Iran com una important eina de comunicació”, ha escrit el cofundador de Twitter Biz Stone en el bloc de l’empresa, que ha lloat la decisió de retardar el manteniment. “Estan corrent un risc considerable no només per Twitter, sinó també pels altres serveis als què donen suport a tot el món; però han sabut ser flexibles per tal d’ajudar en el que és bàsicament una situació inflexible”.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)