RIM adquireix fabricant de programari encastat

Compartir

BlackBerryLa multinacional canadenca fabricant de les populars BlackBerry s’ha fet amb QNX, fabricant de la plataforma encastada homònima i que gaudeix de gran prestigi a la indústria.

Redacció – Fins ara, QNX estava en mans de Harman International, fabricant de prestigioses marques del món del so com Harman Kardon o JBL. QNX és fabricant de programari, concretament d’un sistema operatiu encastat (que treballa directament sobre el maquinari, sense interfície d’usuari o amb una interfície mínima) i per a treball en temps real.

El punt d’interès de QNX per a Harman resideix en la feina d’ambdues per a la indústria automotriu; mentre que Harman fabrica equips d’àudio per a automòbils, QNX fa el mateix amb el sistema operatiu encastat que inclouen molts vehicles per a controlar comandaments i funcions diverses.

L’adquisició de QNX per part de RIM s’ha donat a conèixer aquest cap de setmana, malgrat que no s’han fet públiques les xifres de l’operació. No sembla, per les declaracions de Mike Lazaridis (CEO de RIM), que la propietat intel·lectual i tecnologies adquirides juntament amb els actius de QNX només siguin per a integrar-les a la plataforma per a smartphones del fabricant canadenc, sinó que aquest podria entrar en el sector dels dispositius encastats per a la indústria automotriu, plantant-li cara en aquest camp a Microsoft que també té interessos amb la seva plataforma mòbil i modular Windows CE.

Naturalment, és probable que també part de les tecnologies creades per QNX es reflecteixin en les properes iteracions de la plataforma mòbil BlackBerry, l’estrella de RIM.

L’operació també marca l’inici d’una col·laboració que es preveu fructífera entre la companyia venedora i la que compra, Harman i RIM, a través de la divisió venuda, QNX. Les tres no se solapen en els seus respectius terrenys.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina