RIM s’agafa al Flash mòbil com a estratègia diferenciadora

Compartir

Al fabricant de les populars BlackBerry sembla convenir-li seguir ancorat en la vella dicotomia “compatible amb Flash/no compatible amb Flash” per tal de diferenciar els seus smartphones i el seu tablet.

El PlayBook de BlackBerry

El PlayBook de BlackBerry

En data ja tan llunyana (almenys en el que a càlcul en temps de la dinàmica indústria TIC es refereix) com el Mobile World Congress de fa gairebé dos anys, el llavors CEO de Google, Eric Schmidt, va anunciar que la seva empresa faria a Android compatible amb el Flash d’Adobe.

Aquell moviment, més que satisfer una part dels usuaris/consumidors (que també) estava destinat a marcar distància amb el principal competidor d’Android, l’iPhone d’Apple.

Aquest smartphone de la companyia de la poma mossegada, va sortir de fàbrica sense compatibilitat amb Flash, una absència que la companyia de Steve Jobs ha mantingut fins a la data. Schmidt venia a dir una cosa així com “tu no pots executar Flash, jo si mireu consumidors!“.

Fou (i malgrat que l’anunci d’Adobe encara és prou recent, ja puc parlar en passat) l’època en què es buscava que els consumidors optessin per “compatible amb Flash” o “Flash, ni en pintura”, i les plataformes mòbils es distingien per seguir una o altra tendència.

Amb la “rendició” d’Adobe en el camp del mòbil, aquesta diferenciació ha començat a desaparèixer des de ja, encara que no per a tots.

Llocs web n’hi ha a milions, i els que han usat i encara utilitzen Flash per a determinats continguts són un gran nombre d’ells (malgrat que decreixent). És per això que encara queda marge per vendre allò de “la Web completa” que és, precisament, el que farà RIM.

Tant en els seus smartphones BlackBerry com en el tablet PlayBook, el fabricant canadenc continuarà incloent compatibilitat amb Flash gràcies a la seva posició com a llicenciatari del codi font del producte d’Adobe; el desenvolupament continuarà a partir del punt en el què l’abandoni Adobe, i inclourà futures ‘releases’ de Flash.

Els futurs models de BlackBerry seran compatibles amb Flash com a factor diferenciador

Els futurs models de BlackBerry seran compatibles amb Flash com a factor diferenciador

La maniobra ha estat aprofitada per a cantar les excel·lències del navegador web que RIM inclou en el PlayBook, qualificant-lo de “capaç de navegar per tota la Web”.

Flash pot tenir també els dies comptats en els sistemes d’escriptori en favor d’una presència “in crescendo” de l’HTML 5, el que unit al fet de que les actualitzacions de programari del reproductor d’aquest format multimèdia per a terminals ja descatalogats, brillen per la seva absència, i que els canvis entre dues versions successives de Flash són mínims pel que realment no es justifica una evolució innecessària del reproductor si això no surt a compte, ens porten a concloure que l’anunci de RIM és pur màrqueting i que, a la pràctica, és quelcom totalment innecessari.

Perquè, si proven a navegar per un lloc web amb animacions Flash emprant per a això un smartphone compatible Flash de fa un parell d’anys sense actualitzar, de ben segur que podran sense gaires problemes. I dos anys seran una eternitat en el camí que portarà a HTML 5 a imposar-se sobre Flash. O sigui que no seria molt necessari evolucionar des del que ja hi ha.

Més informació

Post del blog oficial de RIM en què s’explica el futur desenvolupament de Flash en els sistemes operatius de BlackBerry per part de la mateixa RIM

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: