RIM podria pujar-se al carro dels tablets

Compartir

BlackBerryEl fabricant canadenc dels populars smartphones BlackBerry diversificarà el seu negoci amb el llançament d’un tablet lleuger, segons apunta el Wall Street Journal. I no és l’única cosa nova que presentarà, segons la mateixa font.

Redacció – Era, de fet, un secret a veus que ja es rumorejava a uns quants llocs web i blocs, però del que ara se’n fa ressò un dels grans mitjans de comunicació com és el Wall Street Journal: el fabricant canadenc RIM, responsable de les populars BlackBerry i que darrerament es troba en una ratxa de creixement sostingut i constant, podria llançar-se a l’arena dels tablets personals competint contra l’iPad d’Apple.

El Journal cita per a les seves afirmacions a fonts no revelades però properes a la companyia, que indiquen que el tablet podria ser presentat a finals d’any, ja que actualment el projecte es troba en fase iniciàtica.

Segons aquestes mateixes fonts, RIM orientarà el futur tablet a ser un “company” dels seus smartphones BlackBerry, connectant-se a Internet a través d’aquests. Per això és fàcil imaginar que la propera versió de BlackBerry OS (la 6, de la qual parlarem més endavant) inclourà la possibilitat de realitzar tethering de manera nativa i simple, quelcom que inclouen l’iOS 4 d’Apple i la futura versió 2.2 d’Android.

Es pot suposar que amb les aplicacions, RIM farà quelcom semblant al què ha dut a terme Apple amb l’iPad: els programes per a iPhone i iPod Touch són compatibles majoritàriament amb el tablet de la companyia de Cupertino, pel que és probable que en el cas de RIM passi el mateix.

Més novetats

A més del tablet, i segons continua el Journal, RIM també llançarà nous productes sota el segell BlackBerry; el primer d’ells serà la nova versió del sistema operatiu BlackBerry OS, la 6, de la qual ja n’han sortit alguns detalls a Internet. També un nou smartphone amb teclat QWERTY retràctil, el que trencaria amb la tradició de la companyia de l’habitual teclat complet frontal, però li permetria entrar en competència amb Nokia o Motorola per tal de conquerir aquells usuaris que prefereixen aquest format de telèfon i que ara tenen un Nokia N97, N900, o un Motorola Milestone o Dext. La part frontal d’aquest terminal estaria ocupada per una pantalla tàctil.

Aquest darrer dispositiu estaria, segons fonts properes al fabricant canadenc citades pel Journal, en període de testeig, pel que podria veure la llum tot just després de l’estiu, ja que aquests mesos (de juny a setembre) no són una bona època per a presentar nous gàdgets.

La idoneïtat d’un salt endavant

Gràcies a la seva línia de smartphones BlackBerry, RIM ha crescut any rere any en el mercat, i ara és el segon fabricant de telèfons intel·ligents al món per darrere de Nokia. La solidesa i versatilitat de la seva plataforma l’avalen, però RIM vol anar un pas més enllà del sector professional (que és per on va començar a guanyar fama i usuaris), i fa ja temps que els seus smartphones van començar la conquesta dels usuaris finals i que la companyia ha començat a llançar terminals més enfocats a aquest perfil.

En vista d’un possible estancament en el segment professional (un cop s’ha tocat sostre, ja no es pot anar més alt), RIM fa bé en obrir noves possibilitats de mercat, i sens dubte la bona fama que té serà un punt a favor seu per entrar en el segment dels tablets.

En un estadi inicial, aquesta entrada s’hauria de fer també enfocant més el producte cap al sector corporatiu, ja que aquest encara no ha començat a absorbir ni de lluny un mínim de la quota que li correspon de tablets, a més de ser el punt fort de RIM. Quina millor opció per acompanyar al nostre smartphone que un producte de la mateixa marca? Tot i això, el fabricant canadenc no hauria de descurar les capacitats multimèdia i d’oci del nou dispositiu per aprofitar l’anteriorment esmentada estirada que té entre els usuaris.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina