RIM va presentar Blackberry 10 i el seu SDK amb la novetat de les Cascades

Compartir

El fabricant canadenc sembla voler fer creu i ratlla amb una plataforma que suposa un gran canvi amb allò existent fins ara.

Una instantània de l'esdeveniment BlackBerry World 2012

Una instantània de l'esdeveniment BlackBerry World 2012

Via PhoneRPT – Research In Motion (RIM) va revelar recentment la seva nova plataforma BlackBerry 10 i també va donar a conèixer el kit inicial d’eines de desenvolupament per a la creació de programari natiu i en HTML 5.

Els desenvolupadors tindran accés a un conjunt d’APIs que els permetran construir aplicacions amb interfícies riques incorporades. El kit d’eines consisteix en el BlackBerry SDK nadiu amb 10 cascades, que permet als desenvolupadors construir aplicacions gràficament riques, aplicacions natives amb gràfics rics en C/C++ emprant QML.

Cascades és un potent conjunt estès d’eines d’aplicacions que permet als desenvolupadors crear aplicacions visualment exigents amb la màquina, sense esforç i sense haver de composar diversos gràfics simples entre ells.

El kit d’eines també inclou suport per als desenvolupadors d’aplicacions HTML5 amb BlackBerry 10 WebWorks SDK, permetent produir aplicacions a través de les tecnologies de codificació de la xarxa, emprar HTML5 i CSS per a la creació d’aplicacions i proporcionar enllaços (bindings) de JavaScript a les APIs natives del dispositiu en conjunt amb la base de la interfície ja existent, per tal de crear programari amb capacitats properes als programes que s’executen nativament.

Desenvolupadors i marques famoses (Endomondo, Gameloft, Mippin, PixelMags, Occipital, Wikitude, Poynt i molts més) ja estan començant a confiar en BlackBerry 10 com a plataforma per al seu programa de desenvolupament en smartphones.

La gran pregunta és si amb l’atractiu d’aquesta nova plataforma, RIM podrà recuperar la confiança d’usuaris i inversors. De moment, aquests darrers se li escapen tant al Nasdaq com a la borsa de Toronto, al seu Canadà natal.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: