Rumors apunten un proper tablet de Nokia amb Windows 8

Compartir

És un moviment lògic i esperable en les càbales de tothom.

Segons apunten diversos mitjans de comunicació, Nokia reforçarà la seva aliança amb Microsoft mitjançant el llançament d’un tablet lleuger basat en Windows 8, que es produiria més endavant.

Els detalls difereixen lleugerament segons la font consultada, encara que totes coincideixen en assenyalar les habituals “fonts properes a l’empresa” o referencien altres mitjans que són els que apel·len a aquesta fórmula tan generalitzada. Per tant, parlar de tablets de 8, 9 o 10 polzades a aquestes alçades resulta un xic prematur.

De confirmar-se aquesta informació, no seria res d’estranyar; la comunió entre una Nokia dirigida per un ex-Microsoft com és Stephen Elop i la companyia de Redmond és molt sòlida, erigint-se la finlandesa en el principal paladí de la plataforma Windows Phone i de la representativitat de Microsoft a l’arena dels dispositius mòbils. Que Nokia llenci un tablet amb Windows 8 podem considerar-ho gairebé com una deferència dels d’Espoo cap als de Redmond i viceversa.

El fabricant finlandès tampoc és un novell fora del camp de la telefonia i, de fet, la seva darrera experiència en aquest sentit fou el netbook Nokia Booklet que va presentar a finals del 2009, també amb Windows, encara que amb anterioritat i fins a finals dels 80, havia tingut la seva pròpia divisió d’ordinadors.

També cal tenir en compte el factor comercial, ja que el dels tablets és un camp que es presta a l’expansió dels productes de la companyia finlandesa en un moment en què si alguna cosa necessita, això és créixer en el mercat. A més, quadra amb el concepte d’un ecosistema de productes mòbils que pot oferir la companyia.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: