Rumors lliguen a Microsoft i Nokia en una aliança més estreta

Compartir

NokiaAmbdues companyies ja col·laboren tot i rivalitzar en el mercat de la telefonia mòbil, encara que el fet de que no siguin rivals directes i de tenir enemics comuns les ha acostat tant que el nou CEO de la finlandesa és un ex-Microsoft.

Redacció – Tornen a sonar els tambors d’una aliança Nokia-Microsoft en els cenacles internautes arran de la trajectòria d’ambdues companyies en matèria de smartphones.

Ambdues empreses tenen una llarga trajectòria de bones relacions i cooperació, malgrat que teòricament continuen sent rivals en el mercat de la mobilitat i antigament les seves respectives plataformes (Symbian i Windows CE/Mobile/Phone) es van barallar juntament amb el Palm OS pel favor dels consumidors. Aquestes bones relacions s’han materialitzat en acords molt visibles que teòricament han de facilitar la interacció dels smartphones Symbian amb l’ecosistema d’aplicacions i servidors de Microsoft, malgrat que realment el que ha pogut veure el consumidor és poc més del que ofereixen altres plataformes com ara BlackBerry OS o Android.

El punt culminant d’aquestes bones relacions o, almenys, així ho han volgut veure molts, fou l’elecció de Stephen Elop, antic directiu de Microsoft, com a president i CEO de Nokia en substitució d’Olli-Pekka Kallasvuo. Per a molts, això confirmava l’acostament entre ambdues companyies.

Ara, des de determinats blogs i llocs d’informació sobre la indústria, s’apunta a un acord que portaria a la companyia d’Espoo a construir un terminal que operi amb Windows Phone 7. Moltes de les fonts que afirmen aquesta possibilitat addueixen al caràcter “quintacolumnista” de l’elecció d’Elop com a CEO de Nokia, qui estaria treballant des de dins de la finlandesa per obrir-li les portes a Microsoft. Malgrat tot, aquesta possibilitat és molt remota i és més plausible que l’elecció d’un ciutadà d’un país nord-americà (Elop és canadenc) respongui a un acostament a aquest mercat però sense voler molestar els directius i accionistes que prefereixen una companyia més independent i menys propera a la influència nord-americana.

Els rumors no semblen haver afectat excessivament la cotització de Nokia a la borsa de Nova York, pel que és possible que les especulacions vinguin més per la part de la premsa especialitzada en tecnologia que, darrerament, no ha donat quarter al fabricant finlandès, que no pas per la part financera.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina