Rupert Murdoch afegeix m

Compartir

El gairebé octogenari president del poderós grup mediàtic News Corp contradiu les seves pròpies paraules afirmant que participaria en una oferta juntament amb Microsoft depenent del valor de la pròpia oferta.


Redacció iMàtica – Murdoch havia declarat en el passat que no li interessava cap acostament a Yahoo! pels elevats costos que suposava l’operació, però responent a la pregunta d’un periodista sobre una possible operació conjunta entre News Corp i Microsoft per adquirir la companyia d’Internet, Murdoch va respondre que dependria sempre de l’oferta, obrint la porta a les especulacions i els rumors.

Significarà la resposta del veterà magnat de les comunicacions que el seu imperi busca una aliança amb el gegant de Redmond per aconseguir Yahoo! a mitges? o és possible que aquest pacte ja estigui segellat i només es busqui donar-lo a conèixer?

Yahoo! no s’ha tancat formalment a integrar-se en Microsoft, només que l’oferta no ha estat del seu grat per no respondre a les expectatives econòmiques dels membres del seu consell directiu. Si una oferta conjunta entre Microsoft i News Corp arribés a aquest punt de satisfacció per als directius de Yahoo! seria aquesta venuda? I la reacció de Google?

La companyia del cercador sembla molt interessada en què Yahoo! continuï com a companyia independent, i últimament ha realitzat diversos acostaments en forma de col·laboracions tecnològiques, tot i que no es descarta una injecció de capital d’alguna forma més o menys oculta. El flirteig de News Corp amb Microsoft pot representar una seriosa amenaça per als plans de Google de mantenir a Yahoo! com una "contenció" a l’expansió del gegant de Redmond.

Murdoch es va referir precisament al domini que Google ostenta sobre la publicitat en línia, preguntant-se si això s’havia de permetre. Profètiques paraules?

Guillem Alsina