Ryanair permetr? fer trucades per m

Compartir

El servei estarà inicialment disponible en una desena de rutes i per a dues operadores, passant en un període de sis mesos a tots els avions de la seva flota i obrint-se a més operadores.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La línia aèria que va introduir en el vell continent el concepte de low-cost (baix cost) a principis de la dècada dels noranta del segle passat, ha decidit ser pionera en quelcom més: donar als seus viatgers l’oportunitat de realitzar trucades de telèfon mòbil en vol.

Si bé aquest tipus de servei no és nou, doncs porta algun temps sent implementat per diverses línies aèries, sí és la primera vegada que es busca a l’usuari mitjà com a client potencial, malgrat que els preus anunciats no són el que es pot dir assequibles.

Inicialment, Ryanair provarà el servei a 14 de les seves 166 aeronaus, en una desena de rutes. A partir d’aquí si els tests donen bons resultats i el servei és ben acollit pels usuaris, s’estendrà a la resta de la seva flota en un període de sis mesos, permetent als viatgers realitzar i rebre trucades de veu i enviar i rebre missatges de text SMS. De moment, només les operadores O2 (filial britànica de l’espanyola Telefónica) i 3 (de Hong Kong però que també opera a les illes britàniques) proporcionaran cobertura als seus clients en els vols de l’aerolínia irlandesa, tot i que passat el període de proves altres operadores es podrien afegir a la iniciativa.

Els preus de les trucades no seran precisament barats, doncs es cobraran fins a a dues lliures esterlines el minut (uns dos Euros i mig) i 40 penics (50 cèntims d’Euro) per un missatge SMS.

Per a la realització tècnica del projecte Ryanair ha comptat amb OnAir, una empresa participada per Airbus que també treballa amb altres aerolínies com TAP (Portugal) o Air France, i que s’ha especialitzat en oferir connectivitat a Internet en avions.

Guillem Alsina