S’acaba el període de suport gratuït a Windows XP i Office 2003

Compartir

WindowsAixò no vol dir que els dos programes quedin desprotegits, ja que Microsoft continuarà proporcionant als usuaris els pegats de seguretat més urgents.

Redacció – Aquest passat dimarts 14 d’abril va finalitzar oficialment el període de suport gratuït que Microsoft oferia per a Windows XP i Office 2003. En el cas del primer, aquest ha durat dos anys més del què s’havia previst inicialment al retard sofert per arribar al mercat del Windows Vista, que ja fa dos anys que es troba entre nosaltres però que hauria d’haver estat presentat amb anterioritat.

La finalització d’aquest període de suport gratuït no significa que la companyia de Redmond deixi de publicar pegats de seguretat ni actualitzacions d’aquest tipus per a aquests dos productes, malgrat que a partir d’ara això només es durà a terme en casos en els què es detectin problemes de seguretat greus, sense afegir noves funcionalitats o altres actualitzacions que es duien a terme fins ara.

Per poder gaudir de totes les actualitzacions que vagi llançant Microsoft per a aquests dos productes des d’ara i durant un període de cinc anys fins a l’abril del 2014, els usuaris interessats haurien de sol·licitar directament a la companyia o al seu distribuïdor habitual de productes informàtics, un suport de pagament, anomenat estès.

La decisió de Microsoft té la seva importància ja que si bé l’Office 2007 ha estat prou ben acceptat pel mercat, això no ha passat amb Vista, i es continua emprant en gran mesura Windows XP per equipar tota mena de màquines però, sobretot, netbooks. Així, podem veure encara una gran oferta d’equips nous al mercat que munten el veterà sistema operatiu, pel què caldrà preguntar-se què serà dels compradors d’aquests equips i quina mena de suport rebran a partir d’ara.

Una opció políticament correcta per a la companyia de Redmond seria oferir les llicències de l’XP a un preu notablement inferior al què tenen actualment, ja que serà un sistema operatiu sense ple suport. La propera introducció del Windows 7 (està previst que surti al mercat entre finals d’enguany i principis del vinent), que comptarà amb una versió especialment dissenyada per a netbooks, vindrà a pal·liar el cert fracàs comercial i de crítica que ha suposat Windows Vista per a Microsoft, i probablement farà que es deixi de parlar de l’XP fins i tot en el camp dels netbooks.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)