S’acaba el període de suport per a diversos sistemes de Microsoft

Compartir

WindowsEls usuaris d’aquests productes hauran de ser conscients que, per exemple, en matèria de seguretat quedaran abandonats a la seva sort, pel que haurien de considerar una actualització o canvi. Entre els més destacats, Windows XP Service Pack 2.

Redacció – Tal i com tenia programat, la companyia de Steve Ballmer està finalitzant el període de suport per a diversos dels seus productes al llarg de l’any.

En concret, el més important és potser Windows XP Service Pack 2 per com n’està d’estès aquest sistema. La seva data de caducitat és el proper 13 de juliol tret de la versió de 64 bits, que en no tenir SP3, rebrà suport tècnic fins al 2014. El mateix 13 de juliol morirà (encara que només virtualment) el molt veterà Windows 2000.

Òbviament, amb la instal·lació del Service Pack 3 de Windows XP en les màquines que per hardware ho permetin, ja n’hi haurà prou per continuar rebent suport tècnic de Microsoft. Aquest paquet de programari és gratuït i es pot descarregar via Windows Update des del mateix sistema operatiu.

Les còpies existents de Windows Vista RTM (Release To Manufacturing) deixaran de ser suportades el vinent 13 d’abril, malgrat que aquesta és una versió prèvia a la primera comercial del penúltim sistema operatiu de Microsoft, pel que és lògic que el seu suport s’extingeixi abans.

Les versions que ja no seran suportades no podran instal·lar els nous pegats de seguretat o per a corregir errors de programari que Microsoft vagi publicant, pel que sistemes com el molt àmpliament estès Windows XP SP2 quedaran desprotegits davant les noves amenaces com ara virus o exploits. És per això que es recomana actualitzar a un altre dels productes suportats per Microsoft, o bé realitzar un canvi de plataforma a una altra que també estigui actualitzada.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina