Safari 4 enlluerna a 11 milions d’usuaris en 3 dies

Compartir

MacAquesta ha estat la quantitat de descàrregues donada a conèixer per Apple per a un browser que s’ha consolidat en la tercera posició del rànquing d’aquest tipus de programes, darrere de l’Internet Explorer i el Firefox, i a molta distància del quart classificat, Google Chrome. Sis dels 11 milions de descàrregues corresponen a la versió d’aquest programa per a sistemes Windows.

Redacció – Apple ha batut una nova marca amb la nova versió del seu navegador web Safari, al qual la companyia de Cupertino pregona com el més ràpid gràcies sobretot al seu motor de JavaScript anomenat Nitro. Fins a onze milions d’internautes s’han vist seduïts en tan sols tres dies per una versió definitiva que supera en rapidesa a la beta i que esmena una de les errades d’usabilitat més criticades: en comptes de situar la barra de pestanyes a la part superior de la finestra, l’han col·locat en el lloc habitual, just al damunt de l’espai de visualització de la pàgina, i entre aquest i la barra d’adreces.

El modo Coverflow de Safari 4

dels onze milions de descàrregues produïdes en aquestes 72 hores, sis milions corresponen a la versió Windows del navegador, més de la meitat en total. Això sense cap mena de dubte afectarà a l’equilibri existent actualment entre els navegadors web que es reparteixen el pastís, encapçalaments per l’Internet Explorer de Microsoft amb un 65,5% del mercat, seguit per Firefox amb un 22,5 i Safari amb un 8,43%. En quarta posició, un Google Chrome amb un residual 1,80% sembla no fer-li ombra de moment al browser d’Apple, i menys quan la seva quarta versió ha aconseguit tan gran èxit en tan poc temps (gairebé 43 descàrregues per segon, més de 2.500 per minut) a despit dels avanços de Chrome.

Apple no ha fet referències a grans millores en la seguretat del seu navegador web tot i les darreres notícies que apunten a què Safari és un dels navegadors més insegurs, si no el que més. Es pot suposar que en les properes setmanes aquest particular es vagi desvelant a mesura que hackers (i, desgraciadament, també crackers) posin a prova aquesta nova versió.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)