Safari: poc se’n parla d’ell, però hi és

Compartir

El navegador d’Apple és, juntament amb el d’Android, l’únic que creix de manera continuada davant l’estancament o decreixement dels altres en els darrers mesos, tot i que poc o res s’està parlant d’ell en els llocs web d’actualitat tecnològica. Cal destacar especialment el browser d’Android.

Una de les vistes de Safari en un Mac amb OS X

Una de les vistes de Safari en un Mac amb OS X

La manca de notícies sobre Safari en els mitjans segurament és deguda a què la majoria d’aquells qui es passen al seu ús és perquè disposen d’un iPhone o iPad, i comencen a passar-se més hores davant d’aquests dispositius que davant del seu ordinador de sobretaula.

Apple no distingeix en la identificació del Safari per a sistemes de sobretaula (Mac OS X i Windows) i la seva versió mòbil, per la qual cosa en augmentar el nombre d’usuaris dels seus smartphones i tauletes tàctils, també augmenta l’estadística dels qui empren el seu navegador, d’altra banda criticat en les plataformes de sobretaula.

En els darrers mesos, Safari ha estat l’únic browser capaç de mantenir una línia recta de creixement, que si bé no presenta augments espectaculars, si segueix el seu curs sense sobresalts, aconseguint-li a la companyia de Cupertino un excel·lent 12,16% en el mercat dels navegadors web a finals d’aquest passat mes de novembre.

El navegador web d’Android mereix un punt i a part. Seguint la tendència en l’augment d’ús dels dispositius mòbils a l’hora de navegar per Internet, també ha augmentat la seva base d’usuaris, però aquest augment s’ha fet espectacular en els darrers tres mesos, en els quals ha passat de tenir poc menys del 2% del mercat global, a més del 3%.

Aquest creixement pot semblar petit, però és molt significatiu per a un navegador que ha estat fluctuant sobre l’1,5% durant tota la primera meitat de l’any.

El bon ritme del browser inclòs en Android pot haver perjudicat a Chrome, també disponible per al sistema del robot verd en la seva versió 4.0 o superior, i que afegeix al programa inclòs per defecte amb el sistema una sèrie de capacitats i opcions de sincronització amb sistemes de sobretaula. Tot i aquestes capacitats que el converteixen en un programari més versàtil i superior, un gran nombre d’usuaris desconeix la seva existència, funcionament i no li treu partit, per la qual cosa no l’instal·la, sobretot en quedar satisfet amb el browser ja inclòs per defecte.

Tant Chrome com Internet Explorer baixen, i encara que Firefox puja al novembre respecte a l’octubre, també ve d’una línia descendent.

Tingudes en compte com un tot, les dades apunten irremissiblement al què la majoria d’analistes de mercat prediuen: un augment en l’ús de dispositius mòbils (smartphones i tablets) per connectar-se a la Xarxa en detriment dels tradicionals formats d’ordinador.

Font

Estadístiques de Netmarketshare sobre ús de navegadors web

Estadístiques de Netmarketshare sobre ús de sistemes operatius

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: