Sailfish OS, compatible amb Android

Compartir

El sistema operatiu hereu de MeeGo fa un pas més tot cercant el seu lloc en el mercat en oferir als usuaris compatibilitat no només amb l’ecosistema d’aplicacions d’Android, si no també amb el maquinari que aquest suporta.

El terminal Jolla amb Sailfish OS mostrant un seguit d'apps d'Android (WhatsApp, Instagram, Spotify,...)

El terminal Jolla amb Sailfish OS mostrant un seguit d’apps d’Android (WhatsApp, Instagram, Spotify,…)

Jolla ha anunciat que el seu sistema operatiu Sailfish OS ja és compatible a nivell de programari amb totes les apps d’Android, que poden córrer sobre ell sense cap canvi.

En el comunicat, Jolla indica que els usuaris de la seva plataforma de programari podran usar les diferents botigues d’aplicacions existents en l’ecosistema Android, sense referir-se explícitament a Google Play o a la botiga d’Amazon.

És probable que Google no estigui interessada en cedir l’accés a la seva botiga d’aplicacions a plataformes que no siguin Android, però també és cert que poden existir maneres de circumval·lar les proteccions existents o de crear un nou accés a les seves apps sense passar per la interfície de la botiga. En tot cas, el comunicat de Jolla sembla referir-se més a les alternatives a les botigues oficials.

En l’apartat de maquinari, Sailfish OS també és compatible amb la majoria dels dispositius que suporten Android. La companyia no ha donat més detalls tècnics al respecte, però això pot significar la possibilitat de construir ROMs funcionals per a alguns dels terminals actualment en el mercat.

L’empresa finlandesa considera aquesta compatibilitat amb el maquinari una facilitat per a què els fabricants de dispositius adoptin Sailfish OS com alternativa a Android.

Finalment, Jolla ha obert una nova línia de comandes per a la segona ronda de fabricació del seu terminal homònim que munta Sailfish OS, amb un descompte de 100 € sobre el preu de venda final. L’entrega d’aquests terminals està prevista per a mitjans de l’any vinent.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: