Sailfish OS es fa realitat

Compartir

Jolla presenta el seu nou sistema operatiu en un esdeveniment a Finlàndia.

La startup Jolla va presentar el seu sistema Sailfish OS, hereu del MeeGo de Nokia per a smartphones i tauletes tàctils, i amb el qual pretén canviar el panorama de les plataformes de programari mòbils, marcada per grans sistemes com l’iOS d’Apple, l’Android de Google i el Windows Phone lluït sobretot per Nokia.

La majoria de l’equip de desenvolupament de Sailfish OS prové dels professionals que van treballar en Nokia per construir MeeGo, i el programari està basat en aquest Linux adaptat a les necessitats dels dispositius mòbils, en especial smartphones.

El sistema operatiu ofereix una gestió de la multitasca molt senzilla per tal que es pugui canviar d’aplicació des de la pantalla d’inici, la qual cosa permetrà, per exemple, posar en pausa una cançó sense necessitat d’entrar a l’aplicació.

Una altra característica és el menú lliscant, ja que és diferent dels actuals. Aquest es podrà usar com una mena de menú contextual que ens permetrà realitzar diferents operacions, com ara compartir una foto a través de les xarxes socials de manera ràpida.

Tot seguit, un vídeo demostratiu del nou sistema Sailfish.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: