Sailfish OS estén la seva experiència d’usuari a terminals Android

Compartir

A més a més d’arribar a la versió 1.0 estable gràcies a la quarta actualització d’ençà que va sortit en beta amb els terminals Jolla, la companyia finlandesa publicarà a través de Google Play el seu launcher per a terminals Android, amb el qual portarà la seva experiència d’usuari a aquesta plataforma.

La start-up finlandesa Jolla, formada pels ex-treballadors de Nokia encarregats del desenvolupament de la plataforma MeeGo, ha anunciat la primera versió estable (1.0) de la plataforma Sailfish OS, com a producte de la quarta actualització major que es produeix en el sistema d’ençà que aquest es va muntar en fase beta en els terminals homònims.

Aquesta quarta actualització començarà a ser desplegada a principis d’aquest mes vinent, i inclou millores en el mode de pantalla apaïsat, l’app de càmera fotogràfica, millores visuals, novetats a la Jolla Store, i noves preferències generals entre d’altres.

Una altra novetat relacionada amb Sailfish OS és que el launcher (llançador d’aplicacions) del sistema serà portat a Android com a aplicació i posat a disposició dels usuaris que vulguin provar l’experiència Sailfish OS sense haver d’obrir el bootloader del seu terminal i canviar el sistema operatiu del seu telèfon.

Portar l’experiència d’usuari del seu sistema a una altra plataforma tan popular com Android pot suposar, des del punt de vista de Jolla, el primer pas per atraure usuaris al seu propi terreny. Però… què passa si els usuaris es queden amb l’experiència del launcher i no van més enllà? Sailfish OS pot executar apps d’Android, de manera que la migració no hauria de ser ‘traumàtica’, ja que podran executar els mateixos programes. Falta veure si estan disposats o es queden només en la interfície.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: