Salva el seu ordinador de mans d’uns lladres gr? cies al programari que hi tenia

Compartir

El posseïdor d’un portàtil Apple Mac va aconseguir fotografiar als lladres que li havien robat gràcies a la webcam incorporada i a l’aplicació "Back To My Mac".


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Aquesta és una d’aquelles històries que, sense ser notícia de primera plana i passant més a la secció de curiositats, no deixa de tenir la seva importància per exemplaritzant a més d’una bona mostra del que les noves tecnologies -juntament amb el domini que d’elles exhibim- poden ajudar-nos.

La nostra història comença a White Plains (Nova York, Estats Units) amb un de tants casos de robatori que es cometen als Estats Units i a tot el món. Aquest, inicialment, no es diferenciava en res de la resta: algú havia entrat en un pis compartit per tres persones i havia robat el que havia pogut, comptant-hi un ordinador portàtil Apple amb cambra iSight integrada. La seva propietària, treballadora d’una Apple Store, el va donar per perdut, ja que el percentatge de recuperació del material després d’un robatori és força baix.

Al cap de pocs dies, aquesta mateixa persona va rebre la trucada d’un amic seu, que li va preguntar si estava connectada a Internet des del seu ordinador, ja que el seu compte .Mac així ho indicava. La sorpresa inicial va deixar pas a una idea: activar la webcam a través de l’aplicació Back To My Mac per intentar capturar imatges dels lladres. Aquesta és una aplicació inclosa en la versió 10.5 "Leopard" del Mac OS X que aprofita la tecnologia Bonjour i s’utilitza per accedir de forma remota a un ordinador Mac des d’un altre a través d’Internet, de manera que podem accedir al nostre ordinador des d’un altre país o continent.

Des d’un ordinador de la botiga en la qual treballa, la nostra protagonista va poder connectar-se remotament a la seva màquina sense donar a conèixer la seva presència als lladres. El primer que va observar fou una cadira buida però els lladres no van trigar gaire en posar-se "a tret" de la càmera web incorporada en la màquina per poder ser fotografiats per la víctima del robatori, que posteriorment va fer arribar les imatges a la policia.

L’afer va acabar amb la detenció dels dos lladres i la recuperació de bona part del material robat (entre el que s’hi trobaven alguns dispositius electrònics com videoconsoles, iPods o DVD’s de jocs per valor de 5.000 dòlars).