Samsung aconsegueix una pírrica victòria legal sobre Apple als EUA

Compartir

La multinacional sud-coreana va aconseguir una sentència favorable en el cas que l’ha enfrontat a la companyia de la poma pel mòdem 3G de l’iPhone 4 i l’iPad 2.

Apple vs. Samsung

Revés judicial per a Apple als Estats Units: la ITC (International Trade Commision) ha trobat a la companyia de la poma culpable de violar una patent de Samsung en el mòdem 3G emprat per l’iPhone 4 i l’iPad 2, dos models de smartphone i tablet respectivament que encara es poden trobar a les botigues. Apple es va defensar al·legant que Samsung no havia permès l’ús de les seves tecnologies d’una manera justa per a la seva competència.

En cas que la sentència acabés sent aplicada, aquest procés encara trigarà molt de temps. Apple ja ha anunciat que apel·larà, un procés que podria arribar a retardar qualsevol procediment un any o potser més. L’iPhone 4 i l’iPad 2 ja tenen dues generacions per davant d’ells, i des d’ara fins a final d’any veurem probablement el naixement d’una nova generació de cadascun d’ells, amb la qual cosa és segur que els models referits seran retirats del mercat.

Tot i la victòria momentània de Samsung, aquesta pot acabar sense fer-li cap favor a la companyia sud-coreana, potser tret d’haver-li guanyat a Apple una batalla en el camp de la imatge de marca.

La resolució judicial tampoc transcendirà més enllà de les fronteres nord-americanes, per la qual cosa en qualsevol altre lloc del món això no tindrà cap influència. Ambdues multinacionals mantenen causes obertes en altres països, igual que altres causes que les enfronten a diverses companyies del sector tecnològic.

A aquestes alçades, les principals operadores nord-americanes (AT&T, Verizon i Sprint) encara mostren sense cap problema les seves ofertes dels dos dispositius esmentats en la sentència, que es poden adquirir sense problemes.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: