Samsung anuncia nova generació de Chromebooks equipats amb Exynos Octa

Compartir

El xip d’arquitectura ARM i vuit nuclis de la mateixa companyia sud-coreana equipa uns dispositius amb un elegant acabat d’imitació en cuir.

Detall de l'acabat en imitació de cuir dels nous Chromebook 2La multinacional sud-coreana Samsung ha donat a conèixer els nous Chromebooks amb processador de fabricació pròpia Exynos 5 Octa basats en l’arquitectura ARM i acabats en imitació de pell.

La gamma Chromebook 2 de Samsung consta de dos models, de 11,6 i 13,3 polzades de pantalla, tots dos equipats amb el processador Exynos 5 Octa presentat en el CES del 2013 amb vuit nuclis dividits en dos grups de quatre, motiu pel qual moltes persones no el consideren com un xip octocore, sinó una mena de quadcore.

Mentre que el processador de l’equip de 11,6″ funciona a 1,9 GHz, el de pantalla més gran treballa a 2,1 i no és l’única diferència existent entre els dos equips, la pantalla, full HD (1920 × 1080) de leds en el cas del gran i de 1366 × 768 en el cas del petit, i un sistema de so també millor per a aquest mateix, fan del Chromebook 2 de 13,3 l’equip de “gamma alta” entre els dos.

La bateria d’ambdós models també difereix lleugerament entre ells, i malgrat que Samsung no ha proporcionat dades de capacitat, sí que ha indicat que la durada estimada és d’unes vuit hores per al model petit i de vuit hores i mitja per al més gran.

La resta d’especificacions són idèntiques entre els dos equips: 4 GB. de memòria RAM DDR3L a 1.600 MHz, 16 GB. d’emmagatzematge intern en memòria flash, webcam de 720p, port HDMI, un port USB 3.0 i un altre USB 2.0, lector de targes microSD, entrada de micro i sortida d’auriculars.

Samsung destaca la rapidesa d’aquests equips, indicant que poden realitzar una arrencada en fred en poc menys de deu segons, i despertar de l’estat de letargia en menys d’un segon.

Ambdós equips seran posats a la venda als Estats Units a l’abril per 319,99 i 399,99 dòlars respectivament, sense dades sobre el seu llançament en altres regions com Europa i la resta del continent americà.

Aquestes dues màquines no són els primers Chromebooks que Samsung llança al mercat equipats amb processadors ARM, tot i que sí és el primer cop que hi munta el seu darrer desenvolupament de vuit nuclis, fins ara només vist en smartphones i tablets.

De fet, els Chromebooks s’estan convertint en una mena de “cavall de Troia” per a l’entrada de l’arquitectura ARM en els formats considerats de sobretaula, i no només purament mòbils com els tablets i smartphones, terreny que ara per ara té ben dominat.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: