Samsung aposta per la potència per al seu nou processador mòbil

Compartir

L’Exynos 5 Octa proporciona vuit nuclis i una arquitectura optimitzada per al balanceig de càrrega entre aquests segons els requeriments, el que redunda en l’optimització de la durada de la bateria.

En el marc de la keynote protagonitzada avui al matí per Stephen Woo, President de la Divisió de Components de Samsung, el fabricant sud-coreà ha presentat el seu nou xip per a dispositius mòbils Exynos 5 Octa de vuit nuclis.

Stephen Woo en un moment de la keynote, explicant el rendiment de l'Exynos 5 Octa

Stephen Woo en un moment de la keynote, explicant el rendiment de l’Exynos 5 Octa

Balanceig de càrrega en el processador

L’arquitectura Big Little emprada en l’Exynos 5 Octa comprèn vuit processadors dividits en dos subgrups: el primer, de quatre processadors, més potents (els ‘grans’), mentre que el segon està composat pels quatre restants, més petits. Per a les apps que exigeixen menor rendiment de maquinari, els nuclis activats són els del segon grup, els ‘petits’, que poden treballar individualment o en grup.

Així, per exemple, en el cas d’una aplicació de mapes en 2D -una app relativament senzilla que no requerix molta potència-, s’utilitzarà un sol nucli dels petits, mentre que quan passem a renderitzar les imatges dels mapes en 3D, s’activaran un o dos processadors petits més, segons es requereixi.

Les demostracions realitzades durant la keynote han estat simplement espectaculars, especialment la que ha comptat amb el concurs de Glenn Roland, cap de plataformes mòbils i OEM d’Electronic Arts, que ha ensenyat el joc Need for Speed optimitzat per als nous Exynos, amb efectes de llum i ombres calculats en temps real veritablement impressionants.

Per a l’explicació de l’arquitectura Big Little, Woo ha comptat amb la participació de Warren East, CEO d’ARM, companyia amb la qual Samsung ha col·laborat per al disseny de l’arquitectura Big Little.

No hi ha data de sortida per als primers dispositius que l’emprin.

 

Copyright (c) 2013 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

Guillem Alsina
Etiquetes: