Samsung confirma estar estudiant el reconeixement de l’iris per a l’S5

Compartir

En unes declaracions concedides a Bloomberg, el vicepresident executiu de la unitat de mobilitat de la multinacional sud-coreana, ha confirmat que aquesta està estudiant la inclusió d’un dispositiu d’escaneig de l’iris per permetre el desbloqueig del terminal, confirmant d’aquesta manera la informació de fa uns mesos al Wall Street Journal.

Bloomberg publicava el dia de Reis una entrevista amb Lee Young Hee, vicepresident executiu de la unitat de mobilitat de Samsung, en la qual aquest parlava del proper Galaxy S5, el telèfon estrella de la multinacional sud-coreana.

Tal i com ja apuntava fa uns mesos el Wall Street Journal (informació de la qual ens en vam fer ressò en el seu moment) i segons ha admès Hee a Bloomberg, Samsung està estudiant introduir el reconeixement de l’iris en la propera generació de la sèrie Galaxy S, enlloc d’utilitzar el sistema de reconeixement de l’empremta digital que empra Apple en el seu iPhone 5S.

Amb aquest moviment, la sud-coreana buscaria situar-se tecnològicament per davant de la seva competidora nord-americana, diferenciar-se de ella i oferir una imatge de més modernitat, ja que molts consumidors consideren aquesta una tecnologia futurista, resultat d’una cultura cinematográfica i televisiva que la situa en contextos de, per exemple, espionatge d’alta tecnologia (com algun film de James Bond). Fins ara, el reconeixement d’empremta dactilar ha estat implementat no només en l’iPhone 5S, sinó també i anteriorment en alguns ordinadors UMPC com l’Asus R2H, i fins i tot telèfons mòbils com el Motorola ATRIX del 2011.

Al novembre, el Wall Street Journal afirmava que Samsung havia presentat una petició per a una patent sobre una tecnologia de reconeixement de l’iris. La tecnologia necessària integraria un emissor d’infrarojos que il·luminaria l’iris, el qual seria captat per una càmera d’alta resolució. Malgrat que la petició de patent no detallava la manera en què ho faria, si deixava a entendre que la seva funcionalitat seria la de bloqueig i desbloqueig del terminal.

Lee Young Hee va admetre en la seva entrevista a Bloomberg que Samsung està considerant incloure aquesta tecnologia en el futur Galaxy S5, però va afegir que no era quelcom segur, i que simplement s’estava sospesant.

En un altre ordre de coses, però seguint amb el futur terminal flagship de la marca sud-coreana, Hee també va indicar que el disseny canviaria respecte a les dues versions precedents. Precisament, el fet d’haver conservat el disseny entre el Galaxy S3 i l’S4 (l’aspecte extern del telèfon amb prou feines va canviar) ha estat en paraules del directiu de Samsung, un dels motius que ha dissuadit molts consumidors de comprar el darrer model.

Òbviament, tampoc va revelar com serà el nou disseny del futur terminal.

L’S5 serà presentat al costat d’un nou dispositiu ‘wearable’ (vestible), que podria ser una evolució del smartwatch Galaxy Gear, tot i que Samsung també ens podria sorprendre amb quelcom nou i diferent.

Com a calendari de presentació i llançament, Hee va indicar que passat el Mobile World Congress, el que ens deixa la possibilitat que la presentació es faci unes setmanes després de la cita barcelonina, i després vingui el llançament comercial, o bé que la presentació es dugui a terme durant el congrés (entre els dies 23 i 25 de febrer) i el llançament comercial unes setmanes o, fins i tot, mesos més tard.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: