Samsung confirma la tendència que els usuaris prefereixen pantalles grans

Compartir

La multinacional sud-coreana anuncia haver arribat als cinc milions d’unitats venudes del Galaxy Note, un dispositiu a mig camí entre smartphone i tablet amb una “gegantina” pantalla de 5,3”.

Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note

Si aquesta setmana passada ens fèiem ressò en aquest mateix rotatiu d’un estudi que indica que els consumidors prefereixen smartphones amb pantalles grans (de quatre polzades cap amunt), aquest cap de setmana hem conegut una dada que apuntala els resultats de tal investigació: Samsung ha venut cinc milions d’unitats del Galaxy Note des del seu llançament a l’octubre de l’any passat.

La principal peculiaritat d’aquest terminal és una “gegantina” pantalla de 5,3 polzades que el converteix en el smartphone més gran. De fet, la multinacional sud-coreana l’ha publicitat com un híbrid entre un tablet i un smartphone convencional, i en els anuncis realitzats per donar-lo a conèixer, se l’ha mostrat molts cops en funcions de tablet.

Darrere d’aquest gegant de Samsung, la també sud-coreana LG va presentar a finals de febrer l’Optimus Vu, un concepte idèntic amb una pantalla lleugerament més petita (5”), però amb el mateix esperit d’erigir-se com un intermedi entre tablet i smartphone.

Com ja vaig indicar en el meu anterior article sobre l’estudi dut a terme per Strategy Analytics, aquesta informació és especialment interessant per als fabricants de smartphones, i ens marca un camí que, probablement, ens durà a “normalitzar” una mida de pantalla de 4,5” en el futur, disminuint tot el possible el marc del terminal per a engrandir l’espai de visualització (i, amb això, la comoditat) sense engrandir la mida del terminal per tal que càpiga més còmodament a la butxaca.

Però, al seu torn, amb una mida de pantalla més gran, es gastarà més energia, amb la qual cosa s’hauran de desenvolupar les tecnologies que proporcionin més capacitat i rendiment a les bateries, i el programari per a la seva gestió eficient, ja que només d’aquesta manera es proporcionarà el mateix temps d’autonomia que ara en un terminal amb una pantalla d’entre 4,0 i 4,3”.

Falta també saber si aquesta corrent afectarà a l’iPhone. Per a la seva futura versió 5, s’especula amb una pantalla de 4”, tot i que ja sabem com és Apple en aquests temes; si pot continuar venent i batent els seus propis rècords, es guardarà una millora així per a futurs models.

Samsung atribueix a l’èxit del Galaxy Note juntament amb el dels seus altres terminals, el fet d’haver arribat a capturar un 66% del mercat sud-coreà de telefonia mòbil (segons les seves pròpies xifres), així com haver-se erigit en líder de mercat en països com l’Estat Espanyol, França o la Xina.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: