Samsung continuarà confiant en Bada

Compartir

El fabricant sud-coreà confirma la versió 2.0 de la seva plataforma de programari per a smartphones, malgrat que tots els terminals que ha presentat darrerament empren Android.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – En aquest recent Mobile World Congress es va trobar a faltar més activitat al voltant de Bada, una plataforma presentada precisament per Samsung per als seus smartphones en l’edició del 2010 del mateix esdeveniment. Molts es feien càbales sobre el seu futur, ja que la companyia coreana ha presentat tots els seus últims models funcionant sota Android, inclòs el seu darrer vaixell insígnia Galaxy S II, presentat en aquest passat Mobile World Congress.

Samsung s’ha encarregat de desmentir tals rumors parlant sobre la propera versió 2.0 d’aquesta plataforma, les principals novetats de la qual seran el treball multitasca (sembla una moda això d’introduir-lo a posteriori; primer Apple i després Microsoft), les Aplicacions web i la compatibilitat amb HTML 5, reconeixement de veu i compatibilitat amb sistemes NFC (Near Field Computing) que facilitarà la creació de solucions de pagament amb el mòbil i d’interoperativitat amb altres sistemes electrònics.

Amb aquest anunci s’assegura la continuïtat de Bada, encara que de moment només dos smartphones estan equipats amb ella. Té pensat Samsung presentar més aparells en un futur proper? ampliarà la gamma de smartphones Bada per tal que dos o més models coincideixin a les botigues? veurem una adaptació d’aquesta plataforma per a funcionar sobre tablets com la sèrie Galaxy Tab? De moment, totes aquestes preguntes queden sense resposta.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)