Samsung contraataca a Apple amb les seves mateixes armes

Compartir

La companyia sud-coreana també ha denunciat el fabricant de Cupertino per la mateixa raó -suposada violació de patents- per la qual aquesta darrera havia cursat una denúncia en contra de la mateixa Samsung. D’aquesta manera, el publicitat litigi entre ambdues es redueix, un cop més, a una “guerra de patents” entre dues empreses.

Redacció – Si la setmana passada era Apple qui denunciava a Samsung per presumpta violació de patents, ara la sud-coreana li ha tornat la jugada presentant una causa legal exactament pel mateix motiu, violació de patents de la seva propietat.

Si la companyia de la poma acusava a Samsung de mimetitzar l’aspecte extern i les icones així com el funcionament dels seus iPhone i iPad en la gamma Galaxy (tant smartphones com tablets) i fins i tot el packaging (caixes i embolcalls), la sud-coreana afirma que Apple va copiar les seves patents en les eines de sincronització (probablement es refereix a iTunes) entre telèfon i ordinador.

L’abast de l’acció d’Apple anava més dirigit contra Android en general, plataforma que s’espera es consolidi en un parell d’anys com la principal en el món dels smartphones, que a Samsung concretament. La companyia sud-coreana podria ser, simplement, un actor circumstancial en ser el principal exponent dels fabricants que aposten per Android. Amb anterioritat, Apple ja s’ha batut en els tribunals amb Nokia i HTC mitjançant denúncies creuades per violació de patents. És poc probable que aquestes hagin afectat gaire el curs del mercat ni que hagin canviat res en ser totes desestimades, tant en un sentit com en l’altre (d’Apple a l’altra companyia i viceversa). El mateix té molts números per passar amb el present cas, i és probable que davant de l’eteri de les acusacions, es desestimin ambdues denúncies.

El que si pot quedar tocat són les relacions entre ambdues empreses un cop s’acabi tot aquest tema; Apple és, actualment, una de les principals clients de Samsung, adquirint components al fabricant sud-coreà per a l’iPhone, iPad i per als seus ordinadors.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina