Samsung deixa a entreveure que presentarà l’S5 al MWC

Compartir

Per moment, idoneïtat del lloc, rumorologia a la web i arguments, tot sembla apuntar cap a la presentació de la propera generació del vaixell insígnia de Samsung, tot i que hi ha marge per a sorpreses. N’examinem totes les possibilitats.

Invitació enviada a mitjans per al Samsung Unpacked

Invitació enviada a mitjans per al Samsung Unpacked

La multinacional sud-coreana va enviar, ahir a la matinada, les invitacions a premsa per al seu esdeveniment Samsung Unpacked al Mobile World Congress a celebrar el dia 24 a partir de les 20:00. Dos són els elements que més criden l’atenció de la invitació, i ambdós són nombres.

En primer lloc, destaca poderosament un número 5 al costat del dibuix de la caixa que, metafòricament, conté el que Samsung vol ensenyar a Barcelona.

Això ha estat interpretat per molts rotatius com l’indicatiu inequívoc que en l’esdeveniment s’hi presentarà el Galaxy S5, malgrat que això no s’esmenta explícitament enlloc de la invitació.

L’altre element que destaca és un altre nombre, en el títol complet de l’esdeveniment: Samsung Unpacked 2014 Episode 1. I, precisament, és aquest número 1 final el que crida poderosament l’atenció.

Anualment, la companyia de Seül organitza diferents esdeveniments de presentació a premsa sota el títol d’Unpacked al llarg de l’any, de manera que aquest serà el primer d’aquest 2014 i podríem tenir-ne un o dos més (juny-juliol i passat l’estiu), amb presentació de productes flagship, vinculats a aquests o de prou pes.

Per exemple, l’any passat vam estar a Londres per a la presentació del Galaxy S4 Zoom a més d’altres dispositius i càmeres a mitjans de juny, en el marc del que era el segon Unpacked de l’any després del que va revelar el Galaxy S4 al març.

Aquests dígits podrien indicar, efectivament, que en el primer Unpacked de l’any, es presentarà el Galaxy S5, o bé que es tracta del cinquè any en què se celebren els esdeveniments Unpacked. Aquesta darrera afirmació no seria correcta, ja que el 2009 se celebraven esdeveniments Unpacked, per la qual cosa el 2014 seria, pel cap baix, el sisè any en el qual es es duen a terme sota aquesta denominació.

Si, tot apunta a que el Galaxy S5 serà presentat a Barcelona. La majoria dels mitjans especialitzats ja donen tot el peix per venut, i aniran al tradicional Unpacked que la fabricant sud-coreana celebra a la ciutat comtal durant el Mobile World Congress comptant amb veure el nou terminal flagship i, fins i tot, amb bona part de les seves característiques filtrades i conegudes.

Ja sabem que, darrerament, els rumors són certeses en la majoria dels casos, però sempre hi ha marge per a la sorpresa: en primer lloc perquè Samsung ha demostrat que darrerament prefereix fer les presentacions dels seus vaixells insignia pel que fa a smartphones en esdeveniments dedicats i en dies a part del calendari de qualsevol fira, per atreure tota l’atenció mediàtica possible sobre ells.

Per exemple, el Galaxy S4 fou presentat a mitjans de març, unes poques setmanes després de finalitzat el Mobile World Congress.

Aquí entraria en joc “l’Episodi 1” al què feia referència al principi; l’esdeveniment de Barcelona podria ser només una primera part que deixaria pas a una segona (Episode 2) en la qual, i ja amb tota l’atenció de la premsa mundial centrada en Samsung, aquesta presentaria el Galaxy S5.

En segon lloc -i vinculat amb el primer punt- ens trobem amb què hi haurà més presentacions a la fira. Per exemple, s’especula també amb la presentació del primer terminal de Nokia funcionant sota el sistema operatiu Android que, de moment, ha rebut el nom en clau de Normandy.

Malgrat tot, quelcom a tenir en compte és que la festa de Samsung se celebrarà el dilluns 24 (dia d’obertura oficial del congrés, tot i que la informació començarà a fluir a partir de diumenge 23) a la tarda, hora en què totes les seves altres rivals ja hauran dut a terme les seves presentacions, tot esperant que dimarts 25 sigui un dia més de tràmit que de grans titulars.

Cal tenir en compte, doncs, també aquesta possibilitat, que la sud-coreana vulgui eclipsar Nokia (que haurà fet presentació el mateix dilluns al matí), Sony o HTC (aquestes darreres encara no han confirmat data, hora i lloc de les seves rodes de premsa) presentant el que, de moment, seria sense cap mena de dubte el terminal estrella del congrés.

I si finalment no presentés el Galaxy S5? Hauria de presentar una altra cosa, i llavors sorgeix el dubte de què seria.Un altre terminal flagship és difícil i, per dates, li toca el torn a la nova generació de la sèrie Galaxy S, mentre que altres sèries haurien d’esperar encara.

Podrien ser components, com un nou xip octacore ‘real’, és a dir, que no tingués la mateixa arquitectura big.LITTLE que disposa l’Exynos 5 presentat en el CES de Las Vegas de 2013 i que limita el funcionament simultani dels nuclis del processador a dos grups de quatre.

També podria ser el primer xip de 64 bits del fabricant sud-coreà, el que podria portar-nos, de passada i en l’Episodi 2, a un S5 amb 4 GB. de memòria RAM per començar a treure-li tot el suc al potencial del possible nou SoC.

I, ja posats per què no tot això junt? És a dir, nova CPU de 64 bits o octacore ‘real’ encara que sigui de 32, i Galaxy S5 per estrenar-la.

Tots apunten cap a la presentació en societat del Samsung Galaxy S5 en la tarda barcelonina d’hivern. La realitat, el que serà finalment, només ho saben a Samsung, i nosaltres ho començarem a saber a partir de les vuit del vespre del dilluns dia 24.

Les especulacions i els rumors apunten a un Galaxy S5 amb pantalla d’unes 5″ amb resolució 2560×1440, possiblement de forma corba en els costats que permeti veure notificacions i notícies a través dels laterals sense haver de treure el mòbil de la seva funda, càmera de 16 Mpx, nova interfície TouchWiz i diverses versions segons el sistema operatiu (com Google Play Edition o amb Tizen), pel que és possible esperar un llançament amb múltiples variants d’aquest dispositiu i no una de sola.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: