Samsung denuncia l’iPhone 5

Compartir

Tal i com era d’esperar, el fabricant sud-coreà ha inclòs el nou smartphone d’Apple en una demanda que ja tenia oberta contra la companyia de Cupertino, però que probablement no afectarà les vendes d’aquest doncs el judici es celebrarà en el 2014. Samsung també ha aconseguit que es tregui el veto en les vendes d’un dels seus dispositius.

Tal i com ja havíem avançat fa alguns dies, Samsung ha inclòs finalment també l’iPhone 5 en una demanda que té oberta contra Apple per infringir patents de la seva propietat. És una escalada més en el llarg conflicte legal que enfronta a ambdues companyies en els tribunals.

Tot i això, poc podrà fer aquesta nova circumstància per frenar les vendes del nou terminal d’Apple, ja que no es preveu que el cas arribi a la sala de judici fins a l’any 2014, pel què hi haurà hagut temps, com a mínim, de veure una generació més encara de l’iPhone si la companyia de la poma mossegada seguix el seu ritme habitual de llançar una nova revisió cada any.

Es dóna la circumstància que la cort federal davant la qual Samsung ha presentat l’ampliació de la demanda (a San José, Califòrnia) és la mateixa que fa alguns mesos va atorgar la victòria a Apple en un cas semblant però de sentit contrari contra Samsung. És a dir, que era la companyia fundada per Steve Jobs la denunciant.

Llavors, el veredicte li va suposar a la multinacional sud-coreana una multa de més de mil milions de dòlars, però no cal prendre aquesta sentència com a base per pensar que aquest cop el veredicte també afavorirà Apple, doncs la decisió pot ser diametralment oposada.

Samsung ja va deixar dit després de la presentació de l’iPhone 5 que investigaria aquest nou terminal per comprovar si Apple havia infringit algunes de les seves patents. Una de les possibilitats era que la sud-coreana denunciés la inclusió de tecnologia LTE, un camp en el qual posseeix un bon nombre de patents. A més Apple ja va presentar una demanda en la qual incloïa el Galaxy S III, un terminal que Samsung havia concebut “a prova de demandes”.

També relacionat amb aquestes múltiples demandes, la mateixa cort federal de San José ha aixecat la prohibició de venda del tablet Galaxy Tab 10.1 del fabricant coreà, establerta al juny atenent a la petició d’Apple.

Les accions judicials dutes a terme per ambdues companyies als Estats Units no afecten la distribució, disponibilitat, preu o suport tècnic dels seus respectius dispositius a la resta del món, malgrat que en altres països (com ara Corea del Sud) ambdues es troben també embrancades en altres demandes pels mateixos motius.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: