Samsung entra en la guerra dels rellotges intel·ligents

Compartir

La sud-coreana és la segona gran marca després de Sony en presentar un smartwatch que actua com a complement del telèfon mòbil, amb més funcionalitats que el de la seva rival japonesa.

Un moment de la presentació del Galaxy Gear

Un moment de la presentació del Galaxy Gear

L’IFA de Berlín ha estat el lloc escollit per Samsung per a presentar els seus nous productes per a aquesta tardor, entre els quals s’hi troben la tercera generació del phablet Galaxy Note, o un nou tablet, però també i sobretot com a novetat principal, el seu rellotge intel·ligent, el Galaxy Gear .

Com tots els altres smartwatches llançats fins ara al mercat, el Galaxy Gear ha estat concebut com un complement i company del telèfon mòbil, al qual es connectarà mitjançant Bluetooth. Tanmateix, i a diferència dels altres exemplars d’altres fabricants (almenys, fins a on tinc dades) que es poden connectar a qualsevol telèfon intel·ligent -fins i tot el de Sony només depèn d’una app que es pot descarregar des de Google Play a qualsevol terminal-, el de Samsung només es pot connectar a terminals de la mateixa marca, amb el que si comprem un Gear amb la intenció d’aprofitar el seu potencial al màxim i no només veure-hi l’hora, ens lligarem sense remei a l’ecosistema mòbil de Samsung.

Pel que fa al maquinari, el Galaxy Gear de Samsung està equipat amb un microprocessador a 800 MHz amb 512 MB. de RAM, més que suficient per al tipus de tasca que ha de desenvolupar. Pel que fa a la pantalla, aquesta és una SuperAMOLED de 1,63 polzades en diagonal amb resolució de 320×320 píxels. Com a fons podem triar un color pla.

Imatge en la que es poden apreciar prou bé tots els angles del Galaxy Gear

Imatge en la que es poden apreciar prou bé tots els angles del Galaxy Gear

El rellotge intel·ligent de Samsung també integra una càmera de fotos i vídeo, essent aquest un factor diferencial respecte a la resta de dispositius homòlegs de la competència. De 1,9 megapíxels, es troba situada no en el cos del rellotge, si no a la corretja, quedant en un lateral del braç si suposem que el rellotge està encarat cap amunt. Pot semblar una localització incòmoda per a determinades fotografies, però probablement sigui més còmoda per a d’altres.

Les resolucions per a les fotos són prou bones (1.392×1.392 o 1.280×960) però queda per veure la seva qualitat , ja que és físicament impossible posar en espai tan reduït una òptica i un sensor que ofereixin una gran qualitat, però això és una cosa que no és culpa de Samsung . Pel que fa a la gravació de vídeo, amb una resolució de fins a 640×640, té una limitació temporal: 10 segons.

Pel que fa al disseny extern, la caixa del rellotge és metàl·lica, elegant, i l’acompanya una corretja de color amb toc esportiu. Potser no sigui el rellotge ideal per acompanyar un esmòquing, per exemple, però combinarà bé amb una vestimenta d’esport. I, sense cap mena de dubte, serà un motiu de conversa en una reunió de ‘geeks’.

L’arribada del Galaxy Gear a les botigues de tot el món es produirà el 25 de setembre.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: