Samsung, era necessari tant?

Compartir

Les funcionalitats de control per veu i amb la vista són molt boniques però realment les usarem durant gaire temps?

Una setmana després de la presentació del nou Galaxy S4 de Samsung és el moment, ja en va fred, de fer una petita anàlisi de les funcionalitats que aquest incorpora i del lloc que li poden proporcionar en el mercat.

Una de les funcions estrella del seu immediat predecessor, el Galaxy S3, era el reconeixement de la mirada, de manera que el terminal “sabia” si l’estàvem mirant i, en cas negatiu (per exemple per estar mirant alguna altra cosa) apagava la pantalla de seguida.

En aquesta nova versió, una de les funcionalitats estrella té força a veure amb aquesta, i es tracta del scrolling visual que permet a l’usuari navegar a través de, per exemple, les pàgines web amb un simple moviment dels seus ulls.

També tenim tot el tema del reconeixement de veu que, juntament amb l’anteriorment descrit i altres funcionalitats, fan dels dos darrers exemplars de la família Galaxy S (i, en especial, de l’últim) molt prolixs en formes de comunicació amb l’usuari. Però, realment són necessaris tots aquests detalls?

A hores d’ara, em resulta difícil imaginar-me parlant-li al meu terminal al mig del carrer. Més que res, perquè em faria vergonya i, la veritat, dubto que sigui l’únic. Conec diversos posseïdors d’un Galaxy S3, i encara és el moment de veure’n un d’aquests usar el control per veu en públic.

Pensem ara en com utilitzem el telèfon. ¿Ens passem hores enfront d’ell llegint, o bé l’utilitzem a ràfegues curtes, quan hem de consultar els missatges, fer alguna trucada o consultar un lloc web? Bé, en funció de la resposta té molt de sentit la funcionalitat de seguiment de la mirada?

Particularment crec que poc, ja que quan el necessitem, utilitzem el telèfon, i després l’apaguem immediatament. Probablement, aquesta mateixa funcionalitat tindria més sentit en un tablet, gàdget que si emprem de manera més intensiva.

El que és més: per a què siguin realment útils, totes aquestes funcionalitats han d’estar activades constantment per a poder-les utilitzar quan vulguem, el que al seu torn suposa una despesa energètica considerable, perquè cal tenir micro i càmera davanteres enceses sempre que estiguem usant l’aparell.

A més, som víctimes de paradoxes com, per exemple -i segons tinc entès-, que s’hagi que desbloquejar manualment el dispositiu per a utilitzar el reconeixement de veu amb la configuració per defecte, tret que es canviïn uns paràmetres (cosa que no tots els usuaris coneixen ni estan preparats per fer).

En vista de tot això ¿no s’hauran passat una mica a Samsung en introduir funcionalitats de les quals l’usuari se’n cansarà al cap d’unes poques setmanes/mesos d’ús? No hauria estat millor concentrar-se en obtenir més durada de la bateria, o una pantalla millor? I compte, no estic dient que la pantalla del Galaxy S3 o l’S4 sigui pitjor que la seva competència, si no que simplement són coses que sempre es poden millorar.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: