Samsung Espanya premia, amb fins a 10.000 euros, les millors apps per a smart cities

Compartir

La multinacional sud-coreana organitza un concurs en el que per a participar-hi cal lliurar un projecte i un calendari de dates, no necessàriament una app finalitzada.

Nova York, gran urbs universal. Imatge de l'usuari Dirk De B! de Flickr sota llicència Creative Commons

Nova York, gran urbs universal. Imatge de l’usuari Dirk De B! de Flickr sota llicència Creative Commons

El de les smart cities o ciutats intel·ligents és un dels camps en el qual es preveu més creixement en els propers mesos i anys, responent també a una problemàtica i una preocupació reals per part dels responsables municipals de les urbs més grans del planeta: com optimitzar els recursos i facilitar la vida diària dels habitants gràcies a les oportunitats que proporcionen les noves tecnologies.

Per exemple, una gestió intel·ligent dels aparcaments gràcies a sensors que identifiquin els llocs disponibles, i a una app mòbil que permeti al conductor saber on pot aparcar, pot permetre a una ciutat alliberar-se de part de l’excés de trànsit pels cotxes que donen voltes i voltes a les illes de cases per buscar un lloc.

Però les aplicacions per a les smart cities encara estan “en bolquers”, i queda molt de camí per córrer. Precisament, per pavimentar aquest camí, Samsung Espanya ha obert una convocatòria per a què els desenvolupadors creïn aplicacions relacionades amb aquest sector, sota el paraigua d’un concurs que lliurarà al guanyador 10.000 euros per tirar endavant el seu projecte.

Per participar no cal presentar una app finalitzada, sinó que només cal una memòria del projecte en la qual es doni una explicació d’aquest i s’indiqui la compatibilitat amb els dispositius Galaxy de Samsung, juntament amb un calendari d’implementació.

Només en el cas del guanyador, aquest s’haurà de comprometre a materialitzar l’app en les dates indicades en el projecte.

La data límit per a les inscripcions és el proper 22 de desembre, i cal inscriure’s en el lloc web per a desenvolupadors de Samsung i omplir el formulari adient.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: