Samsung farà com Apple i destinarà l’S II a smartphone de baix cost?

Compartir

El terminal del fabricant sud-coreà és encara un dels més potents del mercat, pel que té tot el sentit continuar la seva venda, i més quan li pot aportar més base de clients a Samsung.

El Galaxy S II continuarà satisfent als usuaris que no l'han pogut comprar fins ara?

El Galaxy S II continuarà satisfent als usuaris que no l'han pogut comprar fins ara?

Amb la sortida al mercat de cada nou iPhone, i encara que no ho hagin fet intencionadament, Apple i les operadores i botigues que venen el terminal, han baixat el preu dels models anteriors fins que aquests han fregat l’estatus de smartphone “low cost “. Ara està per sortir al mercat el Samsung Galaxy S III, i em pregunto si passarà el mateix amb l’S II, el model anterior.

El Samsung Galaxy S II ha estat i és un dels terminals més potents del mercat, tant a nivell de maquinari com de programari, i retirar-lo simplement no respondria a la lògica de cara a un públic que segueix demanant més i més potència, més i millors funcionalitats.

Jo crec que Samsung mimetitzarà la pràctica d’Apple -si més no, ho hauria de fer- de deixar obertes les línies de producció del model immediatament anterior, l’S II, reduint en tot el possible el seu cost de fabricació per reduir al seu torn el PVP de l’aparell, encara que sigui a costa de disminuir sensiblement -i només sensiblement- el seu benefici amb ell.

A canvi, la multinacional sud-coreana aconseguirà inundar el mercat amb els seus smartphones, arribant a un públic que no es pot permetre un terminal d’última generació i altíssimes prestacions (i menys ara que les operadores comencen a abandonar la política de subvencionar els terminals passant a finançar-los) però que ho desitja.

I és que l’S II compleix perfectament amb tot el que se li pot exigir avui en dia a un smartphone dels més potents i, per tant, no hi ha cap impediment per seguir-lo venent.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: