Samsung fusiona els sistemes operatius Tizen i Bada

Compartir

Samsung anuncia la fusió dels seus sistemes, Tizen i Bada. Les aplicacions tindràn compatibilitat i tindrà sortida per a tablets i terminals.

La pantalla principal de Tizen

La pantalla principal de Tizen

Ja us vam parlar de Tizen fa molt, el successor del sistema operatiu de codi lliure MeeGo. Bé, doncs ara ens fem ressò de diverses coses, i comencem parlant del sistema operatiu en si mateix, ja que s’han revelat algunes fotografies i s’ha alliberat el codi font del mateix mitjançant la pàgina web oficial. Això si, des del blog oficial ens avisen que “el codi font està en la seva versió preliminar i encara no està destinat per a crear aplicacions per a entorns de producció

D’altra banda, durant el CES 2012, el vicepresident sènior Tae-Jin Kang va dir a Forbes que Bada i Tizen es fusionarien i les aplicacions de Bada seran compatibles amb Tizen igual que el kit de desenvolupament de Samsung. Kang va especificar que encara que es fusionin els dos sistemes operatius, Bada seguirà instal·lant-se en la gamma mitjana de Samsung i Tizen estaria enfocat cap als superphones. Això si, en un futur Samsung passaria a tenir Tizen com a únic sistema operatiu, encara que continuaria venent terminals amb Android.

D’aquesta manera, Bada passa a ser el quart sistema mòbil del mercat darrere d’Android, iOS, BlackBerry OS i per davant de Windows Phone. Després d’aquesta fusió, els rumors que Samsung presentarà un dispositiu amb la nova fusió de sistemes en el Mobile World Congress del vinent mes de febrer, han augmentat.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: