Samsung interessada en Sandisk

Compartir

L’operació donaria com a resultat un veritable monstre en el terreny de les memòries Flash.


Redacció imatica.org – Segons informen diverses agències de notícies i mitjans dels àmbits tecnològic i econòmic, la multinacional sud-coreana Samsung està interessada en adquirir la nord-americana Sandisk, una de les líders mundials en la fabricació i comercialització de memòries tipus flash tant per a usuaris finals com per a ensambladors i fabricants de dispositius electrònics. El negoci de Sandisk complementaria el de Samsung, una empresa que funciona a l’estil dels tradicionals conglomerats empresarials japonesos, tenint per a això nombroses divisions una de les quals, precisament, li fa la competència a Sandisk.

Si es dugués a terme l’operació, hauríem de redibuixar el mapa dels principals fabricants i venedors de memòries flash i de dispositius d’emmagatzematge d’estat sòlid de tot el món. L’objectiu del fabricant coreà és, gairebé sense cap mena de dubte, deixar definitivament enrere a la japonesa Toshiba en un duel (el de l’hegemonia en el camp de les memòries Flash) en el que la rivalitat entre ambdues és ja quelcom tradicional.

Malgrat que no hi ha encara res decidit i des de Samsung només es parla d’un acostament cap a Sandisk, la borsa ha reaccionat de seguida, amb una pujada considerable del valor de les accions de la companyia nord-americana després de que aquestes encetessin una davallada a principis de l’estiu que va semblar estabilitzar-se a finals de juliol. Per la seva banda, la cotització de Samsung ha pujat mentre que Toshiba ha baixat, com era previsible.

Entre les alternatives que estudia Samsung es troben l’adquisició pura i dura, o bé arribar a alguna mena d’acord comercial que bloquegi l’accés de Toshiba a les tecnologies de la nord-americana. I Sandisk -imaginem- encantada de ser festejada malgrat que oficialment no comenta res.

A partir d’aquí, i seguint la tònica d’altres fusions, és probable que ens trobem davant de setmanes o mesos de diàlegs i negociacions tant públiques com privades, així com maniobres per part de Toshiba per evitar l’operació o bé capgirar la balança al seu favor.

Guillem Alsina