Samsung li serà infidel a Android?

Compartir

La sud-coreana anunciava ahir el seu primer terminal amb Tizen, el sistema operatiu hereu del MeeGo de Nokia i Intel, de moment només per a determinats mercats.

D’ençà que Samsung es fes pròpia part de l’herència de MeeGo personificada en Tizen, algunes veus van suggerir que l’objectiu de la sud-coreana es trobava en prescindir d’Android per poder disposar del maquinari i el programari a la seva voluntat, i no estar així subjecta a Google.

Després de múltiples retards, ahir per fi la multinacional presentava el primer terminal comercial que munta Tizen després d’un anterior terminal de principis del 2012 que només va estar disponible per a desenvolupadors.

El Samsung Z és un smartphone de gamma alta amb una CPU quadcore a 2,3 GHz, 2 GB. de RAM, emmagatzematge intern de 16 GB. ampliable mitjançant slot microSD amb suport per a targes de fins a 64 GB, pantalla Super AMOLED de 4,8″ i resolució de 720×1280 amb densitat de 306 ppi, i càmera de fotos/vídeo de 8 MP amb resolució màxima de 3.264×2.448, amb autofocus i flash LED. Com a sistema operatiu, munta Tizen OS 2.2.1 amb interfície TouchWiz adaptada.

El Samsung Z serà introduït comercialment a Rússia durant el tercer trimestre d’aquest any, quedant pendent dates de disponibilitat per a altres mercats, que Samsung ha confirmat però sense especificar quan serà possible adquirir-lo fora de Rússia.

Samsung Z

Substitució d’Android per Tizen?

És absolutament impensable que Samsung es plantegi la substitució del sistema operatiu de Google, el més popular actualment en l’àmbit de la telefonia mòbil, per Tizen a curt termini, sota pena de veure la quota de mercat dels seus terminals reduïda a mínims en els propers llançaments.

Però el que si sembla interessant per a Samsung és començar a obrir mercat. El seu anterior experiment de plataforma alternativa amb Wave no va acabar de funcionar comercialment tot i les excel·lents crítiques que van despertar els terminals que empraven aquella plataforma avui fusionada a Tizen.

Particularment, vaig tenir-ne un a les mans, i el seu propietari em va dir que li funcionava molt bé, era ràpid i no tenia res a envejar a altres terminals Android si exceptuem les apps.

Precisament aquest seria l’actual taló d’Aquil·les de Tizen, tot i que si Samsung va fent créixer l’ecosistema Tizen tant en apps com en terminals, és possible que a llarg termini aquesta plataforma s’acabi fent un lloc en el mercat.

A curt termini res canviarà, a llarg termini és difícil de preveure, però Samsung ja ha posat les cartes sobre la taula i coneixem la seva aposta: el nou Tizen, del qual avui en veiem les primers passes.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: