Samsung lidera les vendes de Smartphones, però Apple contraatacarà

Compartir
El Galaxy S II és el smartphone de bandera de Samsung

El Galaxy S II és el smartphone de bandera de Samsung

La multinacional sud-coreana ha crescut espectacularment al llarg del darrer any, i s’ha posat líder en vendes superant Apple, i ambdós avançant al tradicional líder Nokia. Però, segons Juniper Research, la companyia de la poma tornarà a fer-se forta gràcies a l’iPhone 4S i a Siri.

Ja fa alguns dies que ronda per Internet la informació que Samsung ha avançat a Apple com a principal venedora de smartphones al món, amb unes xifres que difereixen lleugerament segons la font però que, en qualsevol cas, confirmen el nou lideratge de la multinacional sud-coreana.

No deixa de ser una corona banal però, al mateix temps, interessant a efectes de màrqueting: no en va, dir que s’és el líder en alguna cosa, ven per si sol en alguns casos i sempre queda bé posat en unes estadístiques. Però, segons la consultora Juniper Research, la companyia de Cupertino no donarà el seu braç a tòrcer.

La seva arma, com no, serà el nou iPhone 4S i, més concretament, una de les seves novetats: l’assistent de veu Siri. Essent el terminal en si una actualització de maquinari de l’iPhone 4, Juniper qualifica a Siri com de “killer app”, un terme que identifica una aplicació que diferencia aquest terminal de la seva competència.

Siri serà el gran cavall de batalla d'Apple

Siri serà el gran cavall de batalla d'Apple

Per a Samsung, Juniper vaticina que continuarà forta en les seves vendes i que terminals com el nou Galaxy Note (a mig camí entre smartphone i tablet) marcarà en bona part el mercat, però que haurà de treballar de valent si vol mantenir el seu lloc. A més, el reposicionament de l’iPhone 4 com a terminal de -relatiu- baix cost, permetrà a Apple augmentar l’espectre de la seva clientela sense perdre gens de prestigi.

Finalment, Juniper també adverteix d’HTC, l’espectacular creixement de la qual en els darrers mesos pot oferir-nos alguna sorpresa, i de Nokia, tota una incògnita amb els seus nous Windows Phone.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: