Samsung mostra al món més detalls de la seva plataforma oberta Bada

Compartir

Telefonia mòbilTal i com ja va indicar fa un mes durant la presentació en societat d’aquest sistema operatiu per a telèfons mòbils basat GNU/Linux, la multinacional sud-coreana ha donat a conèixer més detalls de com serà, especialment de cara als desenvolupadors.

BadaGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – Samsung puja al carro de les plataformes més o menys obertes amb Bada, un sistema operatiu basat en GNU/Linux que ja va anunciar fa un mes i del que ara n’ha revelat més detalls.

La companyia sud-coreana està considerada com el tercer fabricant de telèfons mòbils del món, i fins ara se la veia merament com un productor de maquinari (terminals) mentre que el gruix de la indústria està evolucionant o ha evolucionat ja cap a un perfil de serveis, amb els telèfons com un dels components d’aquesta estratègia global. El Mobile World Congress d’enguany va servir per a què Samsung fes una tímida incursió en aquest camp amb el seu servei Mobile Innovator que busca crear una comunitat de desenvolupadors al seu voltant per a les plataformes Symbian, Windows Mobile, Java i, ara també, Bada.

La nova plataforma no sembla aportar res de nou al panorama de la telefonia mòbil que no aportin ja les altres plataformes com Android o Maemo (que, en ser basades també en Linux, poden ser les més comparables a aquest sistema): serveis de geolocalització, accés a recursos del telèfon com la llibreta d’adreces des de les aplicacions realitzades per tercers, suport per a sensors de maquinari incorporats en el terminal com poden ser acceleròmetres, etc.

No ha transcendit cap imatge de com serà el sistema un cop muntat en algun terminal, però Samsung indica que la seva interfície d’usuari és la ja emprada TouchWiz, que podem veure en els seus darrers terminals tàctils funcionant a base de widgets per a les aplicacions. L’enfocament a xarxes socials com Facebook o Twitter és una altra de les claus que ha dibuixat Samsung per a la seva nova plataforma.

Com podem veure, en conjunt no hi ha res de nou respecte a altres opcions semblants.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)