Samsung mostra el futur de les seves pantalles flexibles

Compartir

Smartphones que es dobleguen per la meitat i que, quan s’obren, es converteixen en tablets, la visió del futur a mitjà termini de la sud-coreana, que ha presentat juntament amb Microsoft un prototip funcional d’un terminal amb pantalla OLED flexible.

Després de la presentació del seu processador per a dispositius mòbils més potent, l’Exynos 5 Octa de vuit nuclis, el President de la Divisió de Components de Samsung, Stephen Woo, va parlar sobre pantalles i, més concretament de pantalles OLED flexibles.

En primer lloc, la sud-coreana donarà als seus productes de pantalles flexibles la denominació Youm Flexible. En segon lloc, i com a aplicació pràctica més immediata de les pantalles flexibles, Brian Berkeley (Vicepresident Sènior del San José Display Lab de Samsung), va mostrar un prototip de smartphone la pantalla del qual estava corbada cap als costats.

Malgrat que la foto em va sortir moguda, es pot apreciar clarament el lateral del smartphone dins la funda, i veure'n les alertes al tros de pantalla visible

Malgrat que la foto em va sortir moguda, es pot apreciar clarament el lateral del smartphone dins la funda, i veure’n les alertes al tros de pantalla visible

Aquesta curvatura permet, per exemple, deixar el terminal sobre una taula i dins de la seva funda oberta pel lateral de manera que es pugui veure la part corbada de la pantalla. En aquesta s’hi poden anar veient alertes de missatges entrants o trucades.

Amb la tecnologia existent ja es poden fabricar aquesta mena de terminals. Només queda que a Samsung (o, eventualment, a qualsevol dels seus competidors que també posseeixi tecnologia de pantalles flexibles) li interessi comercialitzar-los i li surti a compte en termes econòmics.

Tot seguit, els assistents vam poder veure un prototip de smartphone amb pantalla flexible, funcionant amb Windows Phone i presentat per Eric Rudder, Chief Technical Strategy Officer de Microsoft. Ha estat la segona aparició pública impactant de la companyia de Redmond en aquest CES després de la intervenció de Steve Ballmer en la keynote de Qualcomm.

Eric Rudder sosté a les seves mans el prototip de Samsung amb pantalla OLED flexible i equipat amb Windows Phone

Eric Rudder sosté a les seves mans el prototip de Samsung amb pantalla OLED flexible i equipat amb Windows Phone

Finalment, els assistents vam quedar embadalits amb un vídeo en el qual es mostraven les possibilitats de futur de les pantalles flexibles: des de mòbils que es dobleguen per la meitat amagant una pantalla de mida homologable als actuals tablets de set polzades, i que poden funcionar com a tals, fins a tablets que en realitat són pantalles enrotllables que poden quedar empaquetades en poc més que el volum d’un bolígraf.

Però això últim és, òbviament, una finestra oberta a un futur pel qual encara haurem d’esperar.

 

Copyright (c) 2013 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

Guillem Alsina
Etiquetes: