Samsung podria llançar smartphone amb triple pantalla

Compartir

Emprant la mateixa tecnologia que en el Galaxy Round, la fabricant sud-coreana podria materialitzar comercialment el prototip que ja va mostrar en el darrer CES.

Malgrat que la foto em va sortir moguda, es pot apreciar clarament el lateral del smartphone dins la funda, i veure'n les alertes al tros de pantalla visible

Malgrat que la foto em va sortir moguda, es pot apreciar clarament el lateral del smartphone dins la funda, i veure’n les alertes al tros de pantalla visible

La cursa per les pantalles corbes i doblables sembla tenir color netament sud-coreà. Fins ara, només Samsung i LG han apostat clarament per elles, de moment en terminals que posseeixen una lleugera corbatura (Galaxy Round de Samsung) o li afegeixen a aquesta un punt de flexibilitat (LG Flex), però l’objectiu final és aconseguir terminals que les seves pantalles es puguin doblegar per caber en un espai menor al que ocupen desplegades, o bé enrotllar-se sobre elles mateixes per a què el dispositiu es pugui guardar còmodament.

Aquest objectiu podria ser assolit entre el 2015 i el 2017 però, mentre, el que tindrem és una sèrie de dispositius (fonamentalment smartphones) que muntaran pantalles amb diferent grau de corbatura. I el següent pas el podria donar Samsung, segons afirma el rotatiu econòmic Bloomberg.

I aquest pas ja el vam veure en el CES de principis d’aquest any de la mà de Brian Berkeley (Vicepresident Sènior del San Jose Display Lab de Samsung) en forma d’un prototip de smartphone la pantalla del qual estava corbada cap als costats, mostrant-hi notificacions i icones.

Quina pot ser la utilitat d’això? simple: si portem el mòbil en una cartera que tingui obertura lateral, podem veure les notificacions sense haver d’obrir aquesta cartera ni desbloquejar el terminal.

Bloomberg es basa en fonts properes a la companyia sud-coreana que han preferit mantenir-se en l’anonimat per afirmar que Samsung podria presentar i llançar un nou terminal amb aquestes característiques (és a dir, molt semblant a aquell que va mostrar en el CES).

En aquest futur smartphone de Samsung (la data de sortida no s’ha acostat ni especificat més), cadascuna de les tres seccions de la pantalla funcionaria de manera autònoma, i és possible que es pugui configurar què és el que veuríem en cadascuna de les seccions laterals.

Veure missatges SMS o de WhatsApp podrien ser dues opcions plausibles, i les actualitzacions de Twitter i la identitat de qui truca, i fins i tot poder declinar la trucada o acceptar-la, encara que pel que explica Jungah Lee en el seu article de Bloomberg, les fonts consultades per aquest periodista no deuen haver especificat quines funcions exactes podrien tenir les pantalles laterals ni quin grau de configuració.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: