Samsung podria presentar una nova versió de la seva CPU octocore

Compartir

Permetria que els seus vuit nuclis funcionin simultàniament, una cosa fins ara impossible amb la primera generació de l’Exynos 5 Octa. El primer terminal en muntar aquests nous xips podria ser el Galaxy Note III.

Presentació del microprocessador Exynos 5 Octa durant la 'keynote' de Samsung al CES 2013

Presentació del microprocessador Exynos 5 Octa durant la ‘keynote’ de Samsung al CES 2013

Samsung podria presentar en breu una nova generació dels seus xips Exynos 5 Octa de vuit nuclis, presentats en societat aquest passat gener en el CES de Las Vegas, i estrenats en el Galaxy S4.

El disseny de l’actual generació d’aquests microxips presenta dos grups de quatre ‘cores’ cadascun, essent un grup d’arquitectura Cortex A-15 de major potència, i el segon grup de menor potència i arquitectura Cortex A-7. Android, com a descendent de Linux, té un problema per poder controlar simultàniament aquests vuit nuclis, i és que fins a la versió 3.8 del kernel -que ha estat apedaçat per solucionar tal mancança-, no ha pogut treballar en un mateix xip simultàniament amb nuclis de tipus diferent.

Així, a la pràctica, un terminal amb un Exynos 5 Octa no pot treballar amb els vuit cores simultàniament, només pot fer-ho amb quatre com a màxim, i malgrat que això permet allargar la vida de la bateria, no facilita el poder-li treure el màxim rendiment al terminal si així ho vol l’usuari.

Per pal·liar esta deficiència, i segons informen diversos rotatius en línia com GSMArena, Samsung estaria treballant en una nova generació de xips Exynos Octa en la qual tots els ‘cores’ tinguin la mateixa arquitectura, amb la qual cosa podrien ser emprats simultàniament.

De ser cert, el nou processador podria debutar amb el proper phablet del fabricant sud-coreà, el Galaxy Note III, que es rumoreja muntarà un Exynos de vuit nuclis. Amb aquest avançament, Samsung podria facilitar que el seu ‘nounat’ doni el màxim d’ell mateix en aplicacions que requereixin un alt rendiment gràfic com ara videojocs (malgrat que aquí l’element primordial serà la GPU), o de potència de càlcul com en aplicacions de virtualització.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: