Samsung podria usar el reconeixement ocular com a mitjà d’identificació de l’usuari

Compartir

El Wall Street Journal informa sobre una patent presentada per la companyia coreana davant l’oficina nord-americana, en la qual relata l’ús de l’escanejat i reconeixement de l’iris com a sistema d’autenticació de l’usuari, el qual aportaria -sempre segons Samsung- avantatges sobre el lector d’empremtes digitals.

En un article signat per Min-Jeong Lee, el Journal fa públic que Samsung ha enviat a l’Oficina de Patents dels Estats Units una sol·licitud per a un sistema d’identificació de l’usuari a través de l’escaneig del seu globus ocular i reconeixement de l’iris.

Aquest mètode, que no s’ha de confondre amb l’escaneig i reconeixement de la retina ja que és menys intrusiu, utilitza càmeres normals pel que pot ser adaptat al seu ús en un dispositiu electrònic sense haver d’afegir més maquinari que un emissor de raigs infrarojos per tal de realitzar la il·luminació de l’iris, i és considerat el sistema d’identificació biomètric més fiable i estable a través del temps per a l’usuari.

La càmera necessària per a la correcta lectura de l’iris d’un ésser humà ha de ser d’alta resolució, per la qual cosa -i si considerem que aquesta ha de ser si o si la càmera davantera del terminal per a més comoditat- la càmera web inclosa en tots els smartphones per a realitzar autofotos i videoconferència, i que ara és de qualitat i prestacions inferiors a la càmera posterior, s’haurà homologar a la seva companya de “l’altra banda” del terminal.

La sol·licitud de patent no explicita la manera en què s’implementaria el mètode de reconeixement als terminals per part de Samsung, però si descriu el seu ús per a l’autenticació de l’usuari, és a dir, per desbloquejar el telèfon i utilitzar-lo.

Samsung podria buscar així diferenciar els seus futurs productes del reconeixement d’empremta digital emprat per Apple i que es preveu també arribi a altres fabricants de terminals Android.

Pel que fa a l’origen de la notícia, en ser aquest un document públic, no és difícil imaginar que el Wall Street Journal i altres diaris puguin tenir persones que revisin contínuament les propostes de patents presentades a l’oficina nord-americana, ja que és una tasca que es pot fer amb aquestes dades públiques i sempre hi ha la possibilitat d’aconseguir una notícia com és el cas, o bé que hagi estat la mateixa Samsung, interessada en què es coneguin dades sobre els seus futurs dispositius i la direcció en la qual estan treballant, la que l’hagi enviat al rotatiu.

En aquest darrer cas, també ens podem preguntar si no es tractarà d’una maniobra de distracció de cara a l’opinió pública.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: