Samsung posa una unitat de CD/DVD als nostres tablets

Compartir

La multinacional sud-coreana ha presentat una unitat regravadora de CD i DVD que es connecta a un tablet amb Android, i que permet accedir als continguts d’aquesta mena de discos. Té utilitat a dia d’avui?

La unitat SE-218BB de Samsung. Imatge gentilesa de PhoneRPT

La unitat SE-218BB de Samsung. Imatge gentilesa de PhoneRPT

Via PhoneRPT – Pot ser que l’SE-218BB no tingui el nom més interessant de la història, però és una cosa amb la que Samsung espera revolucionar el mercat dels tablets i ultrabooks, equips que no disposen (per qüestions d’espai, consum elèctric i necessitat) d’una unitat de discs òptics.

Aquest nou producte és un unitat òptica d’aproximadament una cinquena part més prima que les típiques regrabadores de CD/DVD existents actualment al mercat, i amb un pes d’una desena part d’aquestes.

Això agrada, el ser la unitat òptica més prima del món amb només 14 mil·límetres de gruix. Es connecta a través d’un port USB que li proporciona dades i alimentació, i funciona en Android Honeycomb 3.1 o posterior.

La SE-218BB llegeix i escriu a alta velocitat a tota mena de discos, com ara 24x CD-ROM-RW, 8x DVD±R, 5x DVD-RAM, 6x DVD+R DL, 6x DVD-R DL, 8x DVD+RW i 6x DVD-RW. La seva mida petita i fàcil connectivitat fa que sigui un bon afegit a qualsevol tablet o ultrabook si es necessita capacitat per reproduir DVD o espai d’emmagatzematge addicional.

Ara sincerament: quants de vostès empren encara lectors/gravadors de CD/DVD havent-hi claus USB al mercat? En la majoria dels casos, aquests discos òptics s’han vist substituïts per les més pràctiques claus USB que permeten gravar-hi com si fossin una unitat de disc més, sense necessitar d’un programa que faciliti aquesta operació i sense cap diferència entre diferents plataformes de programari. El pas d’usuaris des de les unitats òptiques cap als discs USB és el que ha dut a l’aparició de netbooks primer, tablets després, i ultrabooks finalment, equips que prescindeixen de la unitat òptica tan acostumada fa anys i en altres tipus d’equips.

Els principals usuaris d’aquesta unitat seran aquells que vulguin jugar a jocs en el seu ultrabook/netbook per a utilitzar els CD o DVD originals, i aquells que vulguin reproduir pel·lícules originals en DVD. Aquest últim, un tipus de públic cada cop més escàs i, en el cas anterior, probablement ja compten amb un aparell més potent a casa seva i, per tant, s’abstindran de fer-ho en mobilitat.

La compra d’aquesta unitat es pot realitzar a través de la web a un preu d’uns 60 dòlars.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: