Samsung presenta appliance de comunicacions ultrapetita per al televisor

Compartir

Convertir el nostre televisor en intel·ligent pot, amb aquest aparell, ocupar molt poc espai i ser molt comunicatiu. I, en estar el seu programari basat en Android, permet múltiples possibilitats de futur.

El conjunt de controlador (teclat) i la càmera web on hi ha tota la potència de processament de l'aparell. Imatge gentilesa de Samsung

El conjunt de controlador (teclat) i la càmera web on hi ha tota la potència de processament de l'aparell. Imatge gentilesa de Samsung

El CES ha estat el marc triat per Samsung Techwin America per a presentar la seva appliance InTouch, consistent en un microprocessador Cortex A8 a 1 Ghz. amb mitja giga de RAM, que corre Android 2.3 Gingerbread i inclou un petit teclat per a controlar i treure-li tot el suc a aquest equip pensat per convertir qualsevol televisor d’alta definició que tingui un parell d’anys o més d’antiguitat, en tot un televisor connectat modern.

Però, sense cap mena de dubte, el punt més fort d’aquesta appliance és la webcam que incorpora, d’alta definició real (720 px.) i que, en combinació amb Skype, ens permet comunicar-nos d’una manera fàcil i còmoda, convertint la sala d’estar de casa nostra en una sala de videoconferències familiar. La mateixa càmera inclou també micròfon i altaveus, i grava en format H.264 .

A més d’executar Skype, i gràcies a la seva base Android, també podem córrer en aquest aparell algunes de les apps més populars per al sistema operatiu de Google: YouTube, Google News, un widget amb la previsió meteorològica o el navegador web Chrome.

Vista del teclat. Imatge gentilesa de Samsung

Vista del teclat. Imatge gentilesa de Samsung

Prescindir de Google TV, una decisió estratègica?

El fabricant sud-coreà munta en aquest dispositiu un Android sense l’afegit de Google per a televisors (que està basat en la versió 3.x de la plataforma). Les crítiques rebudes per Google TV podrien ser una bona raó per a què Samsung hagi decidit sortir-se per la tangent encara que, això sí, ha creat la seva pròpia interfície modificada per a aquesta appliance. Tranquils, no sembla que es tracti de TouchWiz, si no d’una cosa una mica més adaptada a la petita pantalla televisiva.

Precisament, la no disponibilitat de client de Skype és una cosa per la que se li han fet molts retrets a la plataforma televisiva de Google. Així, per exemple, el fracassat Logitech Revue, disposa d’un accessori consistent en una webcam USB que permet realitzar videoconferència… però només a través d’una aplicació pròpia, amb la qual cosa la intercomunicació amb els usuaris dels sistemes més populars -com el mateix Skype- queda impedida.

El que no s’indica per enlloc (ni he tingut l’oportunitat de preguntar-ho als representants de Samsung) és si l’Android que munta l’InTouch també inclou accés a l’Android Market i, per tant, el sistema és ampliable amb més apps al nostre gust, o bé si al contrari aquest aspecte està limitat i fèrriament controlat per Samsung. En este darrer cas, de ben segur que aviat sorgiran ROMs alternatives per a aquest aparell que permetran més llibertat.

 

Copyright (c) 2012 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

Guillem Alsina
Etiquetes: