Samsung, presentació estel·lar

Compartir

Mobile World Congress 2011Samsung va aconseguir concentrar tots els mitjans de comunicació del Mobile World Congress un dia abans en exclusiva per a ells. Ha aconseguit ser el boca a orella del MWC però… li funcionarà per a la resta de l’any? la competència és i serà molt dura; estarà preparada per a ella? Aquí teniu el resum de l’acte i les característiques i imatges del terminal, Galaxy SII.

Samsung Galaxy S IICarles Rabadà (carlesrgm@imatica.org) – El diumenge dia 13 de febrer vam acudir al Palau Sant Jordi per cobrir l’acte de Samsung. La presentació del tan rumorejat Galaxy SII i el Galaxy Tab 10.1 (o 2 per a molta gent).

L’acte realitzat al Palau Sant Jordi de Barcelona va començar per a la premsa de tot el món a partir de les 19:00. Tothom assegut i Kim Titus a l’escenari del Palau. Primer de tot va agrair a tots els mitjans per ser allí cobrint l’esdeveniment.

Després d’una petita introducció aparegué JK Shing, president de Samsung Mobile. Tímid però sincer, va explicar que el seu terminal, Galaxy S, ha venut uns 10 milions d’unitats el 2010, amb contracte o sense. Durant la seva petita introducció va deixar ben palès que els terminals i tablets de Samsung seguiran essent punters el 2012.

Un terminal, ara, en què es basa? Doncs fàcil: en la velocitat, pantalla i contingut. Per què? doncs perquè l’usuari demana això, i per tant això és el que li dona Samsung, segons explicà Shing. Seguidament, van aparèixer dos dels artífexs del remodelat Galaxy SII.

Durant uns moments anaven presentant una per una les noves característiques, de les quals us en farem un resum.

El dispositiu munta un processador de doble nucli a 1 Ghz, una GPU powerV QuadCore, Pantalla 4,3” Super Amoled Plus de 800×480 píxels, connectivitat a xarxes HSPA+, Bluetooth 3.0, Wi-Fi, 1 GB. de RAM, Altaveus Surround, càmera al darrere de 8 megapíxels amb doble LED de flash i gravació HD a 1080p, una càmera frontal de 2 megapíxels, capacitat de 16 GB amb possibilitat de 32 GB amb micro SD i una bateria de 1650 mAh. A nivell de sistema operatiu portarà Gingerbread 2.3 amb el que se suposa una reestructuració per a què sigui més Samsung, i un pes de 116 g.

També a nivell de programari cal destacar la tasca conjunta de diferents empreses com Adobe, Cisco, Sybase i Samsung també. Uns per aportar una gran millora com Adobe amb la versió 10.1, Cisco amb la innovació en seguretat i l’apartat de Weebex ( videoconferència amb compartiment d’arxius, xat, programació de conferències…) i Sybase amb el seu granet de sorra per a la seguretat de l’usuari.

Samsung, en canvi, ha creat moltes novetats. Reeders hub amb llibres, revistes i diaris. Pagament amb targes de crèdit des del terminal. Samsung Voice: reconeixement de veu, missatges d’actualitzacions, recordatoris de trucades i moltes coses més. Google Voice Translation, com el nom indica traductor de veu instantani i molts complements més que anirem descobrint a mesura que s’apropi la data de sortida que serà a finals d’abril si no es contradiu l’empresa i per part de Vodafone com a exclusiva durant quinze dies.

L’opinió personal d’aquesta gran presentació és que és una innovació per Samsung ja que ens tenia acostumats a una altra cosa, ha evolucionat a més. Ha volgut imitar una KeyNote d’Apple, per ser sincers, quelcom amb el que tots hi estem acostumats.

Samsung Mobile es mereix un aplaudiment per evolucionar aquest terminal amb el seu dual core i totes les novetats en seguretat. Però realment ha presentat un terminal per lluitar amb tot el que sortirà? De veritat calia mullar-se tant aviat? Ha tret un gran terminal però encara manquen terminals per aparèixer. Espero equivocar-me i que pugui lluitar amb el LG 3D, o qualsevol de la mateixa escala de nivell alt.

A mi no em satisfà, però com sempre hi ha opinions per a tot. El tàctil d’Apple serà sempre el tàctil d’Apple.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)