Samsung renova la seva gamma ATIV amb interessants novetats

Compartir

Un tablet convertible que executa Windows i Android en la mateixa màquina, el més destacable de la nova gamma de productes amb Windows.

El Samsung ATIV Q en mode laptop

El Samsung ATIV Q en mode laptop

En la premiere d’ahir a Londres, la marca sud-coreana va ensenyar dues noves addicions a la seva gamma de dispositius ATIV basats en Windows 8: el convertible ATIV Q, i el tablet ATIV Tab 3.

L’ATIV Q és potser l’aparell més atractiu de tota la gamma, un tot terreny que podem emprar com a tauleta tàctil, portàtil amb teclat físic (el qual no es pot separar de la pantalla ), i podem pivotar la pantalla sobre el seu suport (semblant en concepció al del Microsoft Surface) per posar-lo en un parell de modes ‘d’expositor’, fent-lo ideal per a demostracions i exhibicions en esdeveniments.

Una altra de les novetats interessants de l’ATIV Q és que executa tant Windows 8 com Android, podent alternar entre ambdues plataformes de programari de manera instantània amb tan sols tocar el botó de Windows que tenim a la part inferior de la pantalla. Les carpetes i arxius podran ser compartits entre ambdós sistemes, tot i que no vaig tenir l’oportunitat de donar-li un cop d’ull a la manera en què això es du a terme i, per tant, a si hi ha limitacions.

L'ATIV Q en mode expositor

L’ATIV Q en mode expositor

La pantalla de 13,3” ofereix una resolució màxima de 3.200×1.800 píxels, la qual -i almenys segons he pogut veure a Londres- es pot fer incòmoda pels elements massa petits que surten en pantalla, dificultant operacions tan trivials com, per exemple, el tancar una finestra en Windows.

No es va parlar d’autonomia durant la presentació, una cosa que ens quedarà pendent d’avaluar quan realitzem la pertinent anàlisi amb el dispositiu, ja que una pantalla de tan alta definició és possible que provoqui un major consum. I, amb 13,3”, la mida no el converteix en una màquina ultraportable, per la qual cosa possiblement Samsung l’hagi concebut com un dispositiu per a ús domèstic.

Per la seva part, l’ATIV Tab 3 es presenta com la tauleta tàctil més prima del món, sense teclat físic (se li’n pot connectar un) i amb un pes que amb prou feines supera el mig quilo. Aquí la companyia sud-coreana si que parla de bateria, donant com a durada d’aquesta unes 10 hores.

Per a ambdós dispositius, la funcionalitat SideSync els permet treballar conjuntament amb un smartphone Samsung com si ambdós fossin un únic dispositiu. Així, l’usuari podrà copiar un text escrit a l’ordinador, i enganxar-lo en una nota del telèfon sense treure’s tan sols el terminal de la butxaca.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: