Samsung: res realment nou, però si millorat

Compartir

La sud-coreana va seguir el guió previst presentant el Galaxy S III, el nou terminal d’alta gamma que va agradar molt a la majoria dels qui van seguir l’acte per Internet però que també fou rebut amb fredor i escepticisme per altres. Aquesta n’és la meva opinió.

On acaba la millora i comença la pura innovació? La meva pregunta retòrica (però que aquí els deixo) no és vana; les novetats incloses en el Samsung Galaxy S III han estat qualificades per molts com de revolucionàries, però jo les veig com una millora (de vegades bastant radical) del que ja existeix.

Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III

Compte, no estic criticant a Samsung. No m’ha decebut la presentació del terminal (encara que em va semblar massa altisonant i fora de lloc la posada en escena) pel que es refereix a maquinari i prestacions, ja que partir del que ja existeix per millorar-ho també té mèrit, i no poc.

Tot i això, i deixant de banda els noms comercials de les tecnologies i funcionalitats del Galaxy S III, permetin-me que els doni una repassada a les principals:

– Reconeixement de veu. No cal recórrer a la comparació amb Siri, debatre si és millor o pitjor, però la qüestió és que esmentar el sistema d’Apple és dir “això ja existia”. I temps han tingut a Samsung per polir-lo i millorar-ho respecte al del seu competidor. Fins i tot per a Android ja existeixen des de fa un temps diversos assistents que mimetitzen les capacitats de Siri, i és possible dur a terme certes operacions com les cerques guiant-nos per veu. La veritable revolució en aquest aspecte fou el primer que va aparèixer al mercat com a assistent per veu i, en aquest cas, sí que ens hem de referir obligatòriament a Siri.

– Reconeixement facial/gestual. Un altre dels ja existents. Ja fa temps que en el camp de la seguretat s’empra el reconeixement del rostre per validar l’accés a les persones, i les consoles de videojocs empren el reconeixement dels nostres gestos per a què interactuem amb les aplicacions (vegeu Microsoft Kinect). Saber “llegir” un ull per discernir si l’usuari està mirant al telèfon o no, és només qüestió de poder reconèixer el blanc dels ulls i cap a on està apuntant la retina, tasques no gaire difícils amb la càmera frontal i el programari adequat.

– Pantalla d’alta qualitat. Potser del que més m’ha cridat l’atenció per la seva nitidesa. Tanmateix, una cosa lògica: Apple supera competència amb pantalla de l’iPhone, competència supera a Apple després d’un temps, Apple torna a superar la competència amb Retina Display, Samsung supera (l’ha superat?) A Retina Display, i Apple .. . ¿Tornarà a superar a la competència amb alguna cosa nova? La “carrera armamentística” pel que fa a resolució i nitidesa de pantalla es refereix és del tot lògica. No en va és el que ens permet interactuar amb el dispositiu…

– Ús d’una pantalla externa com a secundària. No és per presumir ni perquè aquesta altra marca em pagui per donar-li publicitat, però el meu Motorola ATRIX ja ho fa. A més, em permet treballar amb un teclat i ratolí sense fils si el connecto al meu televisor o monitor extern mitjançant una base USB, carregant un entorn especial. I, si no el connecto al dock, però si ho faig a un cable miniHDMI, puc reproduir pel·lícules i música, veient la sortida a la televisió i controlant la reproducció des del mòbil.

– Càrrega sense fils i bateria d’alta capacitat. Aquí el mèrit de Samsung és la valentia d’integrar quelcom que ja existia però que cap altre fabricant s’havia atrevit a incloure de sèrie en els seus telèfons.

No se si m’he deixat alguna cosa, però de ben segur que, en aquest cas, podem trobar la seva contrapartida existent prèviament.

Una cosa que sí em va agradar molt és el disseny. No puc dir que sigui revolucionari, però trenca amb allò fet fins ara per Samsung en els seus smartphones, presentant un perfil elegant, de línies simples, i com a detall es desfà del negre habitual de tots els terminals per passar-se a les opcions de blanc i blau, en tons també molt elegants.

En definitiva, i com deia al principi, Samsung va presentar aquest passat dijous un excel·lent terminal, amb molt bones característiques, però amb el qual no ha inventat res, sinó que ha portat una mica més a l’extrem les tecnologies existents. Que no és poc.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: