Samsung supera Nokia a Finlàndia

Compartir

Una nota més aviat anecdòtica, però prou demostrativa de cap a on ha anat la dominació en el món de la telefonia mòbil.

Hi va haver un temps en què els finlandesos es miraven de dalt a baix aquells qui portaven un Ericsson, encara que la reacció dels suecs no era tan contundent contra els qui posseïen un Nokia. Ha plogut molt de llavors ençà, i Ericsson (després de casar-se i divorciar-se de Sony) ja no competeix en els terminals, encara que si ho segueix fent en les infraestructures de xarxes, i Nokia tampoc és la que era tot i mantenir el número u en venda de telèfons mòbils (de tota mena, tant senzills com smartphones combinats) fins fa relativament poc temps, i perdre’l en favor de la sud-coreana Samsung. Ara, aquesta, li ha marcat un gol a la finlandesa en el seu propi camp, erigint-se com la número u en el país del nord d’Europa.

En els mesos que van de gener a març d’aquest any, Nokia ha aconseguit una quota del 33% de les vendes a Finlàndia mentre que Samsung s’ha fet amb un 36% en el mateix període. Per la seva banda, l’iPhone d’Apple gaudeix d’un 14% del mercat finlandès, encara molt lluny dels dos caps de la llista.

La clau aquí sembla estar en l’elecció de la plataforma. Tot i confiar força en la seva marca local, els consumidors finlandesos no sembla que els agradi Windows Phone, i als més coneixedors de l’estat de la indústria podria no agradar-los el “gir nord-americà” que ha pres Nokia, amb un president que si bé és canadenc, ha treballat a sou de Microsoft durant molts anys, i és el primer no finlandès que ocupa el càrrec de CEO de Nokia en la seva història.

És per això que alguns el poden veure com un Cavall de Troia que pretén desnaturalitzar l’essència de la companyia per acostar-la el més possible a Microsoft com per a què pugui acabar essent adquirida.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: