Samsung treu l’artilleria pesada en el Mobile World Congress

Compartir

Mobile World Congress 2010La paraula Wave (onada en anglès) estarà en boca de tothom en aquesta edició del Mobile World Congress: és el nom del primer terminal de Samsung que munta la nova plataforma Bada i, per les característiques del qual, es pot sospitar que serà un dels terminals dels que més se’n parlarà durant la resta de l’any.

Especial Mobile World Congress 2010

Redacció – Si hi ha alguna cosa que marca aquest telèfon, això és la imatge. I no ens referim a un disseny de carcassa excepcional, sinó a la pantalla de 3,3 polzades que empra i a la qual Samsung s’hi refereix com la primera pantalla Súper AMOLED del món amb una resolució WVGA de 800×480 punts i tecnologia mDNIe (mobile Digital Natural Image Engine). La tecnologia DNIe ha estat incorporada a la sèrie de televisors LCD i LED de Samsung, i ofereix un gran angle de visualització i una resposta molt ràpida, permetent a la pantalla del Samsung Wave proporcionar una qualitat d’imatge impressionant tant amb el vídeo com amb les imatges fixes.

El nou Samsung WaveA tot això se li afegeix la interfície TouchWiz en la seva versió 3.0 altament personalitzable i molt simple d’utilitzar per a usuaris novells. Per als amants de la música, la pàgina inicial del dispositiu pot ser convertida en un reproductor de mitjans intuïtiu, mentre que els usuaris que vulguin capturar i compartir una gran quantitat de fotografies, poden personalitzar la pàgina inicial per a incloure les seves imatges preferides. Els usuaris també es beneficiaran del Quick Panel, que prioritza i afegeix aplicacions en una pantalla per tal de facilitar-ne l’accés directe.

Interiorment, el nou telèfon de la companyia coreana munta un processador basat en l’arquitectura ARM i funcionant a una freqüència de rellotge d’1 GHz. Queda ben palès que Samsung busca equilibrar unes altes prestacions multimèdia amb un preu contingut que pugui atreure a una gran varietat d’usuaris.

Pel que fa a les aplicacions, Wave segueix les tendències actuals pel que fa a la preferència per les xarxes socials, incloent l’aplicació Social Hub que combina en temps real missatges de correu electrònic, esdeveniments del calendari i actualitzacions de les principals xarxes socials (Facebook, Twitter,…).

Altres característiques destacables d’aquest terminal són el suport per a vídeos DivX i Xvid, l’ús de Bluetooth 3.0 (també per primera vegada en un telèfon mòbil), connectivitat WiFi 802.11n i una càmera de 5 megapíxels. L’espai d’emmagatzemament és potser l’únic que ens sembla escàs, doncs serà d’entre 2 i 8 GB. interns ampliable mitjançant targes microSD

Wave es podrà adquirir en botigues a partir del maig amb un preu que, per les seves característiques, sembla prou barat: sobre els 330 Euros. Juntament amb aquest model, Samsung també ha mostrat uns altres nous terminals com el Diva, dirigit al públic femení.

Definint Bada

El Mobile World Congress d’enguany constituïa la primera oportunitat de veure en acció la nova plataforma anunciada per Samsung aquest passat novembre, i que fins a la data constituïa per a molts un veritable misteri pel que fa a funcionalitats, interfície d’usuari i estratègia de mercat.

Bada serà un més dels sistemes operatius emprats pel fabricant coreà (actualment, el segon en volum de vendes a tot el món darrere de Nokia), que el combinarà amb Android, Windows Phone i, en menor mesura, Symbian per als seus terminals.

Samsung no vol convertir aquesta en una plataforma “de nínxol”, el que significa que no anirà orientada a un tipus concret d’usuari ni a una sèrie de terminals amb unes característiques molt delimitades, sinó que l’emprarà per a tota la gamma de telèfons.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)