SanDisk no considera que l’oferta de Samsung sigui prou bona

Compartir

Tot i la negativa, sembla que l’interès de la coreana no ha decaigut ja que ha reiterat la seva oferta.


Logo de SandiskRedacció imatica.org – Tal i com informàvem a principis d’aquest mes, es confirma oficialment l’interès de la companyia sud-coreana Samsung en la nord-americana SanDisk, una de les líders del mercat en la fabricació de memòries flash. Tot i això, aquesta confirmació ha arribat de la mà de SanDisk en una nota de premsa en la qual aquesta companyia declinava l’oferta de Samsung.

Logo de SamsungSegons s’explica en el text publicat pel fabricant nord-americà, l’oferta de Samsung ha estat considerada insuficient pels directius de SanDisk en diversos aspectes. El principal és, naturalment, el preu ofert per la coreana, molt baix i que segons els directius de SanDisk s’aprofita de la baixa cotització de les accions de la seva companyia deguda als intervals cíclics que sacsegen la indústria tecnològica (i probablement també a l’època de crisi que vivim).

Continua SanDisk afirmant que Samsung també menysprea les oportunitats que la sinergia entre ambdues companyies li donaria i les oportunitats que l’àrea de negoci de SanDisk donarà a aquesta companyia en un futur a llarg termini. A més, l’operació (com qualsevol altra en la compravenda de grans companyies) estaria subjecta a la revisió de les autoritats reguladores de diversos mercats (principalment el nord-americà i l’europeu), de resultat incert (malgrat que acostumen a posar menys traves de les que es pensa).

Finalment, un altre motiu de queixa esgrimit per SanDisk és la desprotecció que segons la seva opinió patirien els petits accionistes en el cas d’una transacció aprovada per ambdues empreses que, per qualsevol motiu (per exemple intervenció dels reguladors del mercat) no s’acabés duent a terme.

La carta enviada a Samsung on s’explica la negativa de SanDisk a acceptar l’oferta d’adquisició de la coreana fou enviada el passat 15 de setembre i, segons la versió de SanDisk, Samsung va tornar a insistir l’endemà amb la seva proposta, pel què encara és possible que vegem més moviments en aquest front.

Guillem Alsina