S’anuncia el IV Fòrum de Noves Tecnologies de les Comarques Gironines

Compartir

Com és habitual, aquest esdeveniment inclourà el lliurament dels tradicionals Premis E-Tech amb els quals es reconeixen les principals iniciatives en matèria tecnològica de les comarques gironines.

 

Cartell del Fòrum E-Tech 2008

 

Redacció imatica.org/Nota de premsa – L’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) reunirà el proper dimecres dia 12 de novembre a experts, representants institucionals, associats i l’empresariat gironí en general en una jornada de conferències i col·loquis que finalitzarà amb el lliurament dels Premis E-Tech 2008.

El lloc que acollirà aquest esdeveniment serà el cèntric Hotel Carlemany de la capital gironina, i està dirigit als empresaris del sector i al públic en general. El Fòrum E-Tech s’ha erigit al llarg de les seves edicions com un punt de referència per tal de millorar el coneixement de les noves tecnologies en tots els àmbits: empresarial, institucional i ciutadà.

A les 10:00 del matí, Joan Ribas, president d’AENTEG, donarà la benvinguda un any més a tots els presents, donant per inaugurat el IV Fòrum de Noves Tecnologies de les Comarques de Girona. A continuació, el matí comptarà amb les ponències de Francisco De Quinto, Advocat, economista i soci del Bufet Piqué Advocats Associats i Secretari del Consorci Digital, qui parlarà sobre el marc jurídic de l’e-factura i aplicació pràctica, comptant amb la col·laboració de Pilar Franquez, Responsable d’E-Factura de “La Caixa”. La primera part del matí culminarà amb les ponències d’Enric Colet, Professor del Departament de Sistemes d’Informació d’ESADE, qui parlarà sobre la "Crisi en el sector TIC" i Alfons Cornella, qui tractarà el tema de la Innovació i les noves tendències tecnològiques.

Tot seguit, a les 12.30 del matí, es posaran en marxa les anomenades “Píndoles Informatives”. Es tracta de flaixos informatius, de déu minuts de durada, on es parlarà de temes molt concrets de noves tecnologies, com ara "La societat del coneixement al territori: metodologia de l’Anuari Digital Comarcal de Catalunya"; "Pla PIMESTIC: oportunitats per empreses TIC"… entre altres que es descriuen al programa adjunt.

Una de les novetats d’aquest IV Fòrum de Noves Tecnologies de les Comarques de Girona és la Mostra de nous espais virtuals – Second Life, presentada per Natàlia Navarro, Cap d’INSPAI, el Centre de la Imatge de la Diputació de Girona a l’espai Piano-Bar de l’Hotel a les 13:30h. Tot seguit, es donarà pas al Dinar del Fòrum.

Enguany, durant la celebració del Dinar, es realitzarà una conferència-col·loqui englobada dins del Cicle de noves tecnologies de la Cambra de Comerç de Girona, a càrrec de Josep Maria Vilà, Director General d’Indra; Vicepresident d’AETIC i President del Consorci Digital.

En finalitzar l’àpat, es lliuraran els PREMIS E-TECH 2008, que enguany arriben ja a la seva sisena edició. Els guardons s’atorguen als projectes més interessants que s’estan desenvolupant a les comarques de Girona i volen reconèixer les empreses, institucions, entitats i/o persones de la demarcació que amb les seves iniciatives estan contribuint al desenvolupament de la Societat de la Informació.

Guillem Alsina