SAP adquireix Sybase

Compartir

L’operació permetrà a la companyia de programari alemanya (una de les principals del món) reforçar les seves solucions mòbils.

Redacció – Ambdues companyies van anunciar l’adquisició a finals de la setmana passada. Tenint presència en un sector de negoci comú (la gestió de les dades a l’empresa), SAP està més implantada en els sistemes informàtics de sobretaula, mentre que Sybase ha excel·lit en les aplicacions en mobilitat pel que, tot i solapar-se, la unió d’ambdues ve a ser complementària.

Entre els productes més reeixits de la companyia adquirida ens trobem amb l’entorn RAD (desenvolupament ràpid d’aplicacions, per les seves sigles en anglès) PowerBuilder, així com els programes per a dispositius mòbils SQL Anywhere, Sybase 365 mCommerce Solution, o Sybase Unwired Platform (SUP). Entre els de la multinacional alemanya, sens dubte l’estrella és l’ERP i els seus serveis de consultoria.

El producte de la nova empresa conjunta serà una companyia que permetrà als seus clients la gestió de totes les dades de l’empresa, la seva anàlisi i la presa de decisions basant-se en aquesta anàlisi i extracció de conclusions (procés que rep el nom de business intelligence), des de qualsevol lloc i amb qualsevol dispositiu.

L’adquisició també reforçarà el paper de lideratge de SAP, així com suposarà una bona inversió per als accionistes de Sybase. La cotització de SAP en el NASDAQ ha apuntat una lleugera revifada, mentre que la de Sybase ha pujat com l’escuma d’ençà de l’anunci.

L’operació de compra efectiva (valorada en 5.800 milions de dòlars) estarà a càrrec de la filial nord-americana de SAP (el país en el qual es troba la seu central de Sybase), i encara està pendent d’aprovació per part de les autoritats reguladores del mercat, quelcom que en principi no ha de preocupar a cap de les parts implicades a no ser pel domini que SAP disposa en el seu camp tot i existir alternatives de la mà d’IBM i Microsoft.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina