Satya Nadella confirmat com a nou CEO de Microsoft

Compartir

El nou CEO de la companyia de Redmond és una persona desconeguda pel gran públic, amb una clara orientació tècnica i que ha capitanejat divisions clau per al futur de Microsoft. Bill Gates prendrà també, a partir d’ara, un paper més actiu assessorant al nou CEO.

Satya Nadella. Imatge gentilesa de Microsoft

Satya Nadella. Imatge gentilesa de Microsoft

Tal i com apuntava abans-d’ahir Bloomberg, Satya Nadella ha estat confirmat per Microsoft com l’home que dirigirà els destins de la companyia de Redmond en el càrrec de CEO en substitució de Steve Ballmer. El rotatiu econòmic deixava a entendre que si bé la decisió no era del tot ferma, Nadella tenia molts números per ser confirmat com a relleu de Ballmer, com finalment així ha estat.

Microsoft ha preferit promocionar un home de dins de la mateixa empresa, amb més de dues dècades d’exitosa experiència exercint diversos rols i càrrecs i que actualment es trobava liderant el Grup de Cloud i Enterprise, abans que portar una persona de fora.

No és l’únic canvi anunciat per Microsoft: Bill Gates es mou de la cadira de president a la de conseller tecnològic del nou CEO. Un intent de donar-li més protagonisme? A Gates el reemplaçarà en el càrrec de President tot un desconegut: John W. Thompson, fins ara membre del consell d’administració de Microsoft. I a aquest, al seu torn, el substituirà Mason Morfit, president d’un dels principals inversors de Microsoft, ValueAct Holdings, que podria buscar un cert canvi en la forma en què Microsoft comercialitza els seus productes.

El nou rol de Gates serà, segons Microsoft, “ajudar Nadella en la definició i direcció del producte“. Una funció, doncs, que sembla important i que si la unim al fet que “passarà més temps involucrat en els afers de la companyia” com han confirmat des de la mateixa Microsoft, ens deixa un panorama de semi-tornada del fundador i factòtum de la companyia de Redmond.

Al cap i a la fi, fou amb Gates al timó amb qui Microsoft va viure la seva època daurada, mentre que no són poques les veus que han acusat Steve Ballmer d’enfonsar la companyia a força de no saber respondre a temps als nous i creixents reptes del mercat.

Incògnita Nadella

A diferència de la majoria dels noms barrejats aquests darrers mesos pels mitjans de comunicació com a substituts de Steve Ballmer, Satya Nadella no és un personatge públic o, almenys, no conegut entre el gran públic allunyat del propi entorn de les noves tecnologies.

És per això que es desconeix en gran mesura el seu estil de direcció i visió estratègica de cap a on ha d’anar el negoci de Microsoft a partir d’ara.

La companyia de Redmond no és només el seu CEO, sinó que disposa d’un capital humà considerablement potent, així com grans recursos. Tot i això, Nadella no ho tindrà fàcil: hereta un pla de reestructuració creat per Steve Ballmer i el seu equip directiu, i l’encaix de Nokia en el global de la companyia, que encara s’està produint.

Precisament l’experiència de Nadella en l’àmbit del cloud en què es trobava actualment, essent aquest juntament amb el de la mobilitat alguns dels que es donen com a claus per al futur de la supervivència de Microsoft i el manteniment d’una quota de poder al sector tecnològic a llarg termini, pot ser el factor determinant que l’hagi acabat encimbellant al càrrec de directiu executiu més alt de la companyia.

En els propers dies també haurem d’esperar la reacció del Nasdaq sobre el moviment de Microsoft.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: